Laguunin Itämeri-viikolla järjestettiin myös ensimmäistä kertaa ikinä Baltic Sea Adventure -seikkailutapahtuma Alexander Stubbin suojelemana. Seikkailutapahtuma järjestettiin tänä vuonna kutsuvieraille, mutta ensi vuonna kilpailu tulee olemaan kaikille avoin!

Kilpailuhenkeä ja hyvää meininkiä!

Baltic Sea Adventuressa kahden hengen tiimit saavat kartan, lapun ohjeineen seikkailuun sekä erilaisia Itämeri-aiheisia tehtäviä. Tehtävät vaativat niin hyvää peruskuntoa kuin erilaisia ongelmaratkaisutaitoja sekä hyvää päättelykykyä. Voitto on loppujen lopuksi kiinni ajan nopeudesta, joten vauhti on valttia!

Erilaisia tehtäviä – Polestar sähköautot piilotettuina metsään!

Seikkailu koostui muun muassa suppailusta, melonnasta, suunnistuksesta ja pyöräilystä sekä kuudesta yllätystehtävästä.

Seikkailu alkoi Itämeri-aiheisilla tietokysymyksillä, ja oikeat vastaukset löytyivät lähiluonnosta, mikäli vastaus oli väärin. Kilpailuun kuului muun muassa narun kiinnittämistä paalusolmulla kajakkiin, etäisyyksien arviointia ja tunnistustehtäviä.

Suunnistusosuuden päätteeksi seikkailijat siirtyivät M1-pisteelle, missä Polestar 2 -sähköautot olivat piilotettuina metsään. Seuraavan yllätystehtävän seikkailijat saivat ohjeet Polestar 2 -sähköauton sisältä: heillä oli yksi tunti aikaa siirtyä seuraavalle pisteelle sähköpyörillä, samalla keräten mahdollisimman paljon roskaa matkalta.

Neljännen paikan itselleen taisteli Pyörävuosi-tiimi. Kurkkaa alta tiimiläisen Otson fiilikset kilpailusta!

Mikä kilpailussa oli parasta ja miksi?

Kilpailussa parasta oli positiivinen fiilis niin osallistujien kuin järjestäjien välillä! Vaikka kilpailimme tosissaan, niin ennen kaikkea tultiin pitämään hauskaa ja hyvä fiilis jatkui myös kisan jälkeen!

Mikä tehtävä oli mielestäsi kivoin, mikä haastavin?

Hauskin tehtävä oli ehdottomasti viimeinen rasti! Tehtävässä ei mitattu aikaa vaan sitä, että paljonko roskaa saa kerättyä luonnosta tunnissa. Tehtävä oli ihan mahtava ja odottamaton! Oli upeeta, että kisaaminen teki hyvää myös lähiympäristölle ja pystyttiin tekemään päivän hyvä teko.

Haastavin tehtävä oli heti ensimmäinen! Tehtävä vaati jopa hieman tietämystä kemiasta, mutta siitäkin selvittiin.

Olette tiimiläisesi kanssa pyöräilleet Yhdysvaltojen halki Kanadaan. Uskotko, että tästä oli hyötyä kisassa?

Ennen kisan alkamista oltiin super fiiliksessä, että vuoden verran tullut treenattua pyöräilyä! Kilpailun aiheena, nimensä mukaisesti pääasiassa oli meri ja vesilajit. Ei pyöräilyistä kilometreistä kuitenkaan haittaakaan ollut! Yleisesti hyvästä kestävyyskunnosta oli tottakai hyötyä!

 

Kiitos kaikille tänä vuonna osallistuneille! 

Ensi vuonna haluamme laajentaa seikkailutapahtuman

isommalle yleisölle!

 

Kuvat: Tomi Tähti