Hektisen arjen keskellä helposti joustaa omasta hyvinvoinnistaan. Laguunissa hyvinvoinnin teema korostuu työkiireessä kesäisin, jolloin kiinnitämme erityistä huomiota työntekijöiden jaksamiseen. Alkukesästä kerroimme, että toimitusjohtajamme Juuso ja kaksi muuta työntekijää kävivät testaamassa Lounalabin laboratoriotutkimukset. Heidän tuloksensa voit käydä lukemassa täältä!

Tällä kertaa Lounalabin testipakettia pääsivät kokeilemaan Laguunilta tiimin park manager Pekka sekä office coordinator Elmi. Lue alta, millaiset testipaketit Pekka ja Elmi valitsivat Lounalabilta ja mitä tuloksista selvisi.

Aktiivisuutta ja raskasta työtä!

Pekan työ on pääsääntöisesti fyysisesti hyvinkin raskasta. Työ palomiehenä sekä Laguunilla puuhapeten rooli kuormittavat erityisesti kesäsesongin aikaan.

Pekan arkiliikunta on usein myös todella monipuolista ja urheiltua tulee paljon. ”Halusin ehdottomasti valita Lounalabin testivalikoimasta Aktiivisen miehen terveysarvot -paketin. Halusin tietää, miten kiireinen yrittäjän arki yhdistettynä joskus hyvinkin raskaaseen palomiehen työhön on vaikuttanut omiin veriarvoihin.”

“Suomalaisille miehille tyypillisesti sieltä löytyi kohonneita kolesteroliarvoja. Tämä olikin jo tiedossa, mutta viimeistään nyt niihinkin olisi aika reagoida. Varsinkin kuin 40 ikäpyykki lähestyy. Omaan mielestäni terveelliset elintavat ja olikin mukavaa huomata, että ne näkyivät myös tuloksissa. Ehdottomasti pitää viimeistään vuoden vaihteessa tarkastaa arvot uudelleen. Tuloksista sai motivaatiota keskittyä oikeisiin asioihin, kun ja jos niihin jotenkin omilla elintavoilla voi vaikuttaa. Ja kyllähän sitä voi!” Pekka summaa.

Monipuoliset työtehtävät!

Elmin työpäivät ovat hyvin vaihtelevia Laguunilla. Toisinaan päivät kuluvat sisällä tietokoneen ääressä ja toisinaan taas laiturilla. Töiden ulkopuolella tulee harrastettua eri lajeja fiiliksen mukaan, sekä etenkin kesäisin säännöllisen epäsäännöllinen voimaharjoittelu on osana Elmin arkea. 

“Valitsin Lounalta Tärkeät vitamiini- ja hivenaine-arvot -testipaketin. Halusin selvittää täyttyvätkö kaikki suositukset suunnittelemattomalla syömisellä. Lisäksi oli mielenkiintoista nähdä, miten D-vitamiinivarastot ovat täyttyneet näin kesän loppupuolella.” Elmi kertoo.

“Testissä selvitettiin mm. kattavasti eri B-vitamiinien pitoisuuksia veressä. Lisäksi myös hivenaineista ja mineraaleista tsekattiin kalsium ja fosfaatti. Tulokset olivat kaikkien osalta aikalailla keskellä viitearvoja. Yllättävintä oli, miten korkea D-vitamiinipitoisuus on. Vaikkakin tässä vaiheessa vuotta se selittyy runsaalla auringonvalon määrällä. Testi vahvisti, että nykyisillä ruokailutavoilla täyttyy kaikkien keskeisimpien vitamiinien saanti. Jatkossa olisi mielenkiintoista seurata D-vitamiinipitoisuuksia loppukeväästä pimeän talven jälkeen. “

Testaa sinäkin!

Tulokset antavat monipuolisesti tietoa elimistön tilasta. Laguunilla tämä näppärä palvelu toimii pohjana kuukausittaisille keskusteluille, joissa jokaisen jaksamista ja työn kuormaa käydään konkreettisesti läpi ja mietitään tekoja oman ja työkavereiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Meidän kokemusten pohjalta peukutamme oman hyvinvoinnin mittaamista! 

Koodilla LOUNA_LAGUUNI20 asiakkaamme saavat 20% alennuksen mistä tahansa LOUNAn testistä tai testipaketista. Etu koskee myös alennettuja hintoja. Koodi on voimassa 31.10. asti.

Varaa oma aikasi täältä!