It’s official: me tehtiin yhdessä merisiivouksen maailmanennätys! Me nostettiin merestä yhteensä 355,5 kiloa roskaa Itämeripäivänä 27.8. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana tekemässä tästä tempauksesta mahdollista! 

Itämeripäivä oli meidän koko kesän mittaisen Itämeri plogging -hankkeen loppuhuipennus. Alta voit lukea yhteenvedon siitä, mitä upeita tekoja me saatiin yhdessä aikaiseksi. Ja hei: tää ei ollut tässä! Kesällä 2021 me jatketaan konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi, ja toivottavasti saadaan myös sut mukaan.

Itämeri plogging nosti merestä 1267,9 kg roskaa

Itämeri plogging nosti merestä yli 1000 kiloa roskaa

Meistä on ollut upeaa nähdä, kuinka koko kesän ajan vapaaehtoiset ovat käyneet Laguunilla keräämässä roskaa plogging-siivouskajakkien avulla. Kun kesän plogging-saldoon lasketaan mukaan Itämeripäivän huikea tempaus, on roskaa saatu poistettua merestä mieletön 1267,9 kiloa!

#seariously-vaatemallisto poistaa 8200 kg haitallista sinilevää

#seariously -vaatemallisto poistaa haitallista sinilevää

Kesän aikana me myös kehitettiin hyvää tekevä #seariously -vaatemallisto Pure Wasten kanssa. Sen kautta saadut myyntituotot lahjoitettiin lyhentämättömänä Itämeren suojeluun. Koko kesän myynnit mahdollistaa sen, että Itämerestä poistetaan 8200 kg haitallista sinilevää!

Yhteisiä hetkiä vesillä

Yhdessä ulkoilu on ollut tärkeää tänä kesänä

Itämeri plogging -hankkeen sydämessä on ollut roskan keräämisen lisäksi ulkoilu ja yhdessä tekemisen riemu. Varsinkin näinä poikkeavina aikoina meille on ollut hurjan tärkeää antaa mahdollisuus nauttia ulkoilusta ja merimaisemista läheisten kesken. Siksi meistä onkin ollut suuri ilo nähdä niin monet teistä vesillä.<3

Siivoustarvikkeet on nyt nostettu talvisuojaan, mutta palataan supertärkeän asian äärelle taas kesällä 2021! Kiitos Fortum, Oatly, Visit Espoo, Helsingin Melojat, Espoon Eskimot, Natura Viva Finland ja jokainen ploggaaja.<3