Itämeri Plogging 2022 laajempana kuin koskaan!
Koska me uskomme, että muutos vaatii konkreettisia tekoja.

Kesällä 2022 maksuttomat Fortum-siivouskajakit rantautuvat jälleen kaikkien käyttöön koko rannikkon mitalta Helsingistä Ouluun! 

Uutuutena Polestar Plogging laajentaa hanketta pääkaupunkiseudulla tuomalla sähköautoillaan ja kokoon taittuvilla kajakeilla saavutettavaksi täysin uusia spotteja pääkaupunkiseudulla.

Itämeripäivän ilmoittautuminen nyt auki. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Itämeri Plogging Helsingistä Ouluun

Fortum mahdollistaa Itämeri Plogging -hankkeen toteuttamisen Vesiurheilukeskus Laguunin toimesta koko rannikon laajuudella Helsingistä Ouluun asti. Siivoukseen modifioidut Fortum Itämeri -kajakit ovat kaikkien käytettävissä kahdeksassa eri toimipisteessä läpi kesän. Kesän 22 uutuutena Espoon Keiliksessä tarjolla myös Plogging-sähköpyöriä rannikon siivoukseen! 

Kaksikkokajakit ovat modifioitu siivousta varten ja niistä löytyy kaikki tarvittavat siivous- ja melontavälineet. Yhteen kajakkiin mahtuu kaksi henkilöä. Voit varata kaksikkokajakin mihin tahansa kahdeksasta toimipisteestä täältä. Keiliksen plogging-pyörien varaus tapahtuu tästä. Ajanvarauskalenterit aukeaa 30.2.2022!

 

Polestar Plogging Keiliksessä 

Itämeri Plogging rantautuu myös täysin uusiin spotteihin Polestar 2 -autoilla. Polestar Ploggingissa osallistujat saavat käyttöönsä 100 % sähköisen Polestar 2 -auton ja kaksi kokoontaittuvaa ORU-kajakkia.

Polestar Ploggingiin osallistutaan kahden hengen tiimeissä, eli auton kyytiin mahtuu kaksi henkilöä. Kahdella kokoontaitettavalla yksikkökajakilla varustettu auto noudetaan ja palautetaan Laguunin Keilikseen. Henkilökunta esittelee auton ominaisuudet ja antaa ohjeet siivousta tarvitsevaan kohteeseen. Huomioithan, että kuljettajalla on oltava ajokortti, joka on ollut voimassa vähintään 3 vuotta ja hänen on oltava vähintään 21-vuotias. Varaa Polestar Plogging -elämyksesi tästä.

John Nurmisen Itämeripäivä 25.8.2022

Plogging-hanke huipentuu yhteisölliseen siivoustempaukseen John Nurmisen Itämeripäivänä! Tällöin tavoitteenamme on siivota Itämerta mahdollisimman laaja-alaisesti yhteisvoimin. Tarjoamme yhteensä n. 200 kajakkipaikkaa sekä SUP-lautoja ja sähköpyöriä siivouskäyttöön pääkaupunkiseudulla. Haastamme myös ihan kaikki mukaan puhdistamaan Itämerta kävellen, SUP-laudoilla ja millä tahansa välineillä vaikkapa omasta mökkirannasta käsin. 

Tänä kesänä myös uusi Polestar Plogging -hanke huipentuu 25.8 – 27.8.2022 Keilaniemessä täysin uudenlaiseen plogging-haasteeseen sekä tapahtuma-aktiviteetteihin! Ilmoittaudu mukaan Itämeripäivään tästä!dddddddddmkmdm
mddmdmdmdmdmdmdmdmdmdmdm

FORTUM ROSKALASKURI

Natura Viva Vuosaari, Hakuna Matata Töölönlahti,  Laguuni Hietsu, Laguuni Keilis, Aurajokisäätiö Turku, Surfkeskus Yyteri, Sup Station Vaasa, Lappis Oulu

Vuoden 2022 keräys on päättynyt.

1928 kg 530 g 

ITÄMERI PLOGGING -HANKKEEN TAVOITTEET 

Koska me uskomme, että muutos vaatii konkreettisia tekoja.

     • Tehdään Itämerestä puhtaampi yhteisvoimin
     • Liikunta + hyvän tekeminen = lisätään yksilötason hyvinvointia
     • Muutetaan käsityksiä ja toimintamalleja luonnon roskaamisesta
     • Nostetaan Itämeren kriittistä tilaa ja kulutuskäyttäytymistä yleisesti puheenaiheeksi

Polestar Plogging -elämys Laguuni Keiliksestä käsin

Polestar Plogging mahdollistaa rantojen siivoamisen aiempaa laajemmalta alueelta päästöttömästi.

Polestar Ploggingissa osallistujat saavat käyttöönsä 100 % sähköisen Polestar 2 -auton ja kaksi kokoontaittuvaa ORU-kajakkia. Kahdella kokoontaitettavalla yksikkökajakilla varustettu Polestar 2 -auto noudetaan ja palautetaan Laguunin Keilikseen. Henkilökunta esittelee auton ominaisuudet ja antaa ohjeet siivousta tarvitsevaan kohteeseen. Huomioithan, että kuljettajalla on oltava ajokortti, joka on ollut voimassa vähintään 3 vuotta ja hänen on oltava vähintään 21-vuotias. Varaa Polestar Plogging -elämyksesi tästä.

OSALLISTU ITÄMEREN PUHDISTAMISEEN!

VARAA POLESTAR PLOGGING

FORTUM ITÄMERIKAJAKIT

Kaikki siivouskajakit ovat kaksikkokajakkeja, helppokäyttöisiä ja siivoukseen modifioituja. Kajakeista löytyy kaikki tarvittavat siivous- ja turvallisuusvälineet.

Siivouskajakkeja on saatavilla Natura Viva Vuosaari, Hakuna Matata Töölönlahti, Laguuni Hietaniemi, Laguuni Keilaniemi, Aurajokisäätiö Turku, Surfkeskus Yyteri Pori, Supstation Vaasa, Lappis Oulu.

 

TULE MUKAAN PUHDISTAMAAN ITÄMERTA VARAAMALLA OMA FORTUM ITÄMERIKAJAKKISI!

VARAA ITÄMERI PLOGGING!

Itämeri Plogging -retket ryhmille

Hyvinvointia koko tiimille ja samalla konkreettinen teko Itämeren hyväksi? Tilaa Laguuni Keilaniemestä ainutlaatuinen, ohjattu Itämeri Plogging -siivousretkelle meloen tai sähköpyöräilen. Kajakit ja sähköpyörät ovat varusteltu siivoukseen, jotta ploggaajat voivat nauttia mutkattomasti luonnosta ja liikkuminen on sulavaa siivoustöiden ohessa. Lahjoitamme kunkin retken tuotoista 50% John Nurmisen Puhdas Itämeri -hankkeille. 

Retken aikana ammattitaitoiset ohjaajamme kertovat mielellään Itämeren historiasta ja sen nykytilasta. Jokainen retkikunta saa uniikin Itämeri Plogging -diplomin tehdystä Itämeren pelastustöistä. 

 

TILAA YRITYKSELLESI OMA PLOGGING-ELÄMYS!

VARAA RYHMÄ PLOGGING

Liity mukaan Itämeri-uutiskirjeen tilaajaksi!

Saat ensimmäisenä lisätietoa hankkeen etenemisestä ja tapahtumista!
Kaikkien tilanneiden kesken arvotaan melontalahjakortti ❤

Fortum

Kiitos puhdasta energiaa tarjoavalle päätukijallemme Fortumille! Siivoukseen modifioidut Itämeri-kajakit mahdollistavat hankkeen toteuttamisen kaikissa kahdeksassa eri toimipisteessä. Lisäksi Itämerestä kerätty muovi tulee kiertämään Fortumin Riihimäen jalostamon kautta ja saamaan uuden elämän uusina tuotteina!

 

 

Polestar

Yhteistyökumppanina Polestar mahdollistaa rantojen siivoamisen aiempaa laajemmalta alueelta päästöttömästi. Polestar Ploggingissa osallistujat saavat käyttöönsä 100% sähköisen Polestar 2 -auton, kaksi taitettavaa ORU-kajakkia ja ajo-ohjeet siivousta tarvitsevaan kohteeseen.

 

Urbaser

Kumppanimme Urbaser Oy pitää huolta siitä, että kaikki kerätyt roskat käsitellään asianmukaisesti. Valtakunnallisesti toimiva Urbaser vastaa hankkeen kaikkien kahdeksan toimipisteen jätehuollosta. Tekijöinä meitä yhdistää pyrkimys kehittää jatkuvasti vastuullista ja hiilineutraalia toimintaa.

 

 

 

 

 

Lumme

Tehokas ystävämme Lumme tekee kodinpuhdistusaineita esimerkillisen ympäristötietoisesti. Ympäristömerkityissä pesu- ja puhdistusaineissa on huomioitu tuotteen koko elinkaaren ympäristövaikutus – aina käytetyistä raaka-aineista tuotteen valmistukseen, kuljetukseen, käyttöön ja lopulta pakkausjätteeseen. Laguuni kiittää ja kumartaa, kun Lumme huolehtii Itämeri Plogging -välineistön puhtaudesta!

 

Itämeri
plogging
Polestar
plogging