KOHTI PUHTAAMPAA ITÄMERTA

Itämeri on meille rakas harrastuspaikka ja kaikkien meidän etupiha.
Siksi Itämeri Plogging kutsuu tänä kesänä kaikki puhdistamaan sitä
– yksi kajakki kerrallaan.

Jokainen meistä voi auttaa.
Jokainen roska lasketaan.

Laguuni x Fortum roskalaskurista näet, kuinka paljon olemme saaneet vähennettyä roskaa Itämeressä. 

Roskien keräys huipentuu meidän kaikkien yhteiseen Itämeri-päivään 27.8, jolloin tavoitteenamme on tehdä Itämeren siivouksen maailmanennätys.

Roskia kerätty:
1269 KG   910 G

Taustaa

Laguuni on kelluva vesiurheilukeskus, joka toimii puhtaasti Itämeressä. Meri toimii liikkujien leikkikenttänä ja yhteisen riemun lähteenä.

Faktojen valossa Itämeri on kuitenkin yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka ongelmana on rehevöityminen ja lisääntyvissä määrin roskaantuminen. 

Laguuni koeponnisti Keilalahden saariston siivoustalkoot kesällä 2019. Vapaaehtoisten into sekä lyhyessä ajassa  kerätyn roskan määrä löi kaikki ällikällä. Oli selvää ettei asiaa voida jättää tähän. 

Itämeri-plogging kajakit kaikille

Kajakit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä Laguunin Espoon ja Helsingin toimipisteissä koko kesän ajan. Fortumin mahdollistamat kaksikkokajakit ovat modifioitu siivousta varten ja niistä löytyy kaikki tarvittavat siivous- ja melontavälineet. Yhteen kajakkiin mahtuu kaksi henkilöä.

Kaksikkokajakin voit varata suoraan alla olevasta ajanvarausjärjestelmästä.

Siivotaan yhdessä Itämerta, yksi kajakkiretki kerrallaan.

 

Itämeri-plogging maailmanennätysyritys 27.8.2020

Haaveenamme on nähdä ainakin sata kajakkia ja kasoittain SUP-lautoja Helsingin ja Espoon rannikoilla Itämeri-päivänä.

Yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa tarjoamme mahdollisimman monelle tilaisuuden ainutlaatuiseen ja yhteisölliseen siivouspäivään merellä. Ilmoittautuminen nyt auki. Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

 

Laguuni x Pure Waste 

Itämeri-vaatemallisto on yhteistyössä Pure Wasten kanssa toteutettu intohimoprojekti, jonka tehtävä on tukea Itämeren hyvinvointia yksi vaate kerrallaan. Kaikki malliston myyntivoitot lahjoitetaan lyhentämättömänä Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

Rehevöityminen on Itämeren suurin ympäristöongelma. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt on onnistuttu 1980-luvun jälkeen puolittamaan, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinilevien massaesiintymät, vaivaavat Itämerta edelleen. Ostamalla Itämeri-tuotteita autat meitä poistamaan haitallista sinilevää Itämerestä!

NYT SAATAVILLA 30.7.-3.8.2020

 

 

 

Liity mukaan Itämeri-uutiskirjeen tilaajaksi!

Saat ensimmäisenä tiedon, kun vaatemallisto on saatavilla ja lisätietoa kesän tempauksista!
Kaikkien tilanneiden kesken arvotaan melonta-lahjakortti ❤

Fortum

Kiitos päätukijallemme! Yksi siisteimpiä juttuja Itämeri Plogging -yhteistyössämme on se, että kaikki Itämerestä kerätty muovi tulee kiertämään Fortumin Riihimäen jalostamon kautta ja saamaan uuden elämän esimerkiksi mökkilaiturin rakennusaineena! 

Visit Espoo

Espoo Esbo on ollut meille koti jo vuodesta 2017. Tänä vuonna Itämeri-kajakeista löytyy myös Espoo-kajakki, jolla kaikki kynnelle kykenevät pääsevät siistimään yhteistä etupihaamme! Yhdessä pidämme Espoon rannat puhtaampina jatkossakin <3

 

Oatly

Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen hidastaminen ovat molemmat teemoja, joiden ympärillä myös Oatly tekee hurjasti duunia. Siksi onkin erityisen mahtavaa, että kasvipohjaisen ruokakulttuurin mullistanut Oatly on mukana Itämeri-hankkeessamme tänä vuonna!

Brandcrafty

Meidän viestinnästä ja sisällöistä vastaava Brandcrafty Oy on nuorekas ja menevä joukko markkinoinnin ammattilaisia. Team Brändis suunnitteli myös Itämeri-vaatemalliston logon meille tuosta noin vain! Meistä siitä tuli tosi upee!

 

 

Don & Branco

Meidän digi-toteutuksia sujuvasti hoitava Don & Branco pitää huolen, että Laguuni toimii myös laiturin ulkopuolella. Nimittäin koko verkkoratkaisu ja varauskalenteri toimivat yhtä kätevästi kuin wake-kaapeli konsanaan.

Natura Viva

Toinen Itämeri Plogging -lähtöpisteemme on Vuosaaren Melontakeskuksessa vaikuttava perheyritys Natura Viva! Meitä ja Natura Vivaa yhdistää rakkaus luontoon ja mereen – onkin huippua saada melonta-alan ammattilaisia mukaan Itämeripäivään! 

 

Helsingin Melojat ry

Yksin emme voisi lähteä merisiivouksen maailmanennätystä toteuttamaan, joten Itämeri-Plogging kajakkikumppaninamme toimii naapurimme Helsingin Melojat ry. Kiitos Merimelojien, saamme ennätysmäärän merisiivoajia matkaan Itämeripäivänä!

Espoon Eskimot ry

Espoolaiset yhdistivät voimansa! Espoon Eskimot ovat myös kajakkikumppaninamme Itämeripäivän siivoustalkoissa. Upeaa yrittää merisiivouksen maailmanennätystä yhteisvoimin!

Varaa
kajakki