Alkaen 350,00 € / vrk

Tentsile Experice Rajaseutu on melontaseikkailu, joka tarjoaa mitä mieleenpainuvimman ulkoilmaelämyksen puhtaassa suomalaisessa järvimaisemassa. Alueen metsät ja vesistöt ovat houkutelleet ihmisiä kivikaudesta saakka. Kalliomaalaukset, pyhät paikat ja jylhät maisemat kuljettavat tunnelmallaan vahvasti entisaikaan.

Nimensä mukaisesti tämä melontaretki sijoittuu vanhalle rajaseudulle: Reitillä ovat kulkeneet monet rajat heimojen rajoista Ruotsin ja Venäjän rajaan. 1800-1900-luvun vaihteen molemmin puolin reitti palveli tukkipuun uitossa – puutavaraa syötettiin Kymijokea pitkin puuteollisuudelle Kymijoen alajuoksulla.

Tentsile Experience Rajaseutu on suunnattu luontoa ja aktiivisuutta arvostaville ihmisille, jotka nauttivat tehdä itse – oppaan rohkaisevassa ohjauksessa. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa melontakokemusta, sillä mukana kulkeva opas on alansa huippua. Tämän seikkailun jälkeen osaat meloa! Melontakalusto on kevyttä ja kaikentasoisille melojille soveltuvaa, retki tehdään rauhallisella tahdilla ja normaali fyysinen kunto riittää retken suorittamiseen. 

Kaksipäiväinen tapahtuma sisältää yöpymisen Tentsile Ecocampissä – tapaat muita eräilijöitä, käyt mielenkiintoisia keskusteluja leirinuotion äärellä ja vetäydyt yöpuulle Tentsile-puumajoitteeseen. Ecocamp sijaitsee Valkealan Vuohijärvellä järvenrantapoukamassa, ja leiri-illan lomassa on ihanaa kastautua kirkkaassa ja puhtaassa järvivedessä.

Ikivanhaa vesireittiä maailmanperintökohde Verlaan

Seikkailu rajaseudulla noudattaa ikivanhaa vesireittiä, jolla on kuljettu aikojen alusta asti. Kirkkaat vedet ovat olleet elannon ja ravinnon lähde sekä kulkuyhteys laajemmille vesille, ja ympäröivät metsät ovat tarjonneet suojan ja ravinnon lisäksi puuainesta alueelle syntyneelle sahateollisuudelle.

Seikkailu päättyy Unescon maailmanperintökohde Verlaan. Verlan puuhiomo ja pahvitehdas sekä tehdasalueeseen yhteteen rakennettu asutus ovat huomattavan hyvin säilynyt jäänne siitä pienimuotoisesta, maaseudulle syntyneestä paperimassa- ja pahviteollisuudesta, joka 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa menestyi hyvin sekä Euroopan pohjoisosissa että Pohjois-Amerikassa, mutta josta vain muutama on säilynyt meidän päiviimme. 

Unesco on YK:n alainen kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö, jonka maailmanperintösopimus kirjoitettiin vuonna 1972 – Suomi ratifioi sopimuksen 1987. Jotta kohde nostetaan maailmanperintökohdelistalle, kohteen on edustettava ja toimittava esimerkkinä aiemmin tärkeistä, kenties jo hävinneistä kulttuurimuodoista ja elämäntavoista. Verlan ruukkialue on erittäin hyvin säilynyt, ja siksi kulttuurihistoriallisesti korvaamattoman arvokas kohde. 

Ekologisesti kestävää matkailua

Tentsile Experience Rajaseutu on tiedostavan ja luontoa rakastavan matkailijan valinta. Tämä ja kaikki muutkin Tentsile Experience -tuotteet on rakennettu ekologisen matkailun periaatteiden mukaan, luontoa ja ympäristöä kunnioittaen. Retkille ja telttapaikoilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita, ja kaikkien tuotteiden ja aktiviteettien ekologinen jalanjälki on matala. 

Noudatamme myös läpinäkyvän liiketoiminnan periaatteita - jos haluat tietää lisää Tentsile Experience -tuotteista ja niihin liittyvistä aktiviteeteista, ota yhteyttä ja vastaamme mielellämme.

Ohjelma

1. päivä

9.30 Lähtö Maailmanperintökohde Verlasta
10.00 Saapuminen Vuohijärven Luonto- ja kulttuuritalon P-alueelle
10.15 Vierailu paikallisessa kyläkaupassa
11.00 Irtoaminen Vuohijärven rannasta
13.00 Lounas Tentsile Experience Campissa 
14.00 Iltapäivämelonta
17.00 Huolto ja valmistautuminen iltaan
19.00 Illallisen valmistus ja nauttiminen

2. päivä

8.00 Aamisen valmistus ja nauttiminen
10.00 Irtoaminen TECin rannasta ja keula kohti Verlaa
13.00 Saapuminen Verlaan
14.00 Sauna ja peseytyminen

Ohjelman aikataulu on viitteellinen ja oikeudet muutoksiin pidätetään.

Rajaseutu sisältää

 • Valmiin 2 päivän ohjelman sisältäen yön puussa
 • Melontavälineet ja varusteet kera huippuoppaan
 • Nuotiopuut ja juomavedet
 • Tentsile Experience Camp valmiiksi rakennettuna äärimmäisen kauniissa Suomalaisessa järvimaisemassa (yö puussa)
 • Kaunis luonnon hiekkaranta, jossa pääsee uimaan
 • Verlasta Vuohijärvelle

HUOM! Hinta ei sisällä ruokailuja.

Ruokailut

Peruskokonaisuudessa jokainen osallistuja järjestää ruoanvalmistusvälineet ja ruoka-aineet itse omalla kustannuksellaan ja valmistaa ruoan omatoimisesti. Ohjelman alussa tarjoutuu myös mahdollisuus käydä paikallisessa kyläkaupassa ostamassa ruokatarvikkeita retkelle, mikäli niitä ei ole ehtinyt hankkimaan etukäteen. Kannattaa huolehtia myös että mukanasi tulee tarvittavat varusteet ruoan valmistukseen. Tentsile Experience Campin puolesta tarjoamme sinulle avotulen ja juomaveden.

Varaaminen, minimiosallistujamäärät ja vakiolähdöt

TEC Rajaseutu on saatavilla koko kesäkauden. Lähtökohtaisesti lähdöillä on minimiosallistujamäärä 6 hlöä ja maksimi 15 hlöä ja retki toteutetaan vain jos minimiosallistujamäärä saadaan täyteen. Vakiolähtöpäivinä minimiä ei ole.

Varaaminen ja maksaminen

Vakiolähtöpäivinä TEC Rajaseutu toteutetaan osallistujamäärästä riippumatta. Mikäli vakiolähdöistä ei löytynyt sopivaa ajankohtaa, voit tehdä varauksen vapaasti myös jollekin muulle päivälle. Muille kuin vakiolähtöpäiville tehdyt varaukset ovat aina kuitenkin alustavia ja retki toteutetaan vain jos vähintään minimimäärä osallistujia saadaan kasaan kyseiselle päivälle. Joten kun teet valintoja, pyri ensisijaisesti hakemaan päiviä joilla on jo varaus, niin todennäköisyydet ovat korkemmalla.

Vakiolähdöistä maksetaan varausmaksu 25 euroa. Maksun suoritusta varten lähetämme osallistujalle maksulinkin varaamisen jälkeen. Muiden kuin vakiolähtöjen osalta varausmaksu maksu veloitetaan siinä vaiheessa kun retki vahvistuu eli minimimäärä tulee täyteen. Koko retki veloitetaan viimeistään kuukautta ennen retken alkua.

Tuo viisi kaveriasi, saat oman osallistumisesi veloituksetta

Tentsile Experience, kuten mikä tahansa metsäinen kokemus, on ehdottomasti parhaimmillaan kavereiden kanssa koettuna. Kun onnistut saamaan kasaan 5 kaveria, me katamme sinun osallistumisesi ja retki lähtee toteutukseen.

Vakiolähdöt ja muut lähdöt

Seuraavassa lista vakiolähdöistä sekä muista alustavista ja vahvistuneista lähdöistä.

 • 15.6.2019 vakiolähtö
 • 12.7.2019 vakiolähtö
 • 2.8.2019 vakiolähtö
 • 16.8.2019 vakiolähtö
 • 7.9.2019 vakiolähtö

Perustiedot

Kohde0Verlantie 295,47850 Verla
Lisätietoja:-

Tiedustelut

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7