0,00 € / 2 h

Kuutinkanava on toinen Repoveden suosituimmista tulipaikoista Lapinsalmen ohella. Kuutinkanavalta löytyy tulisijalla varustettu avoin kota, kaksi muuta metallista tulipaikkaa, kolme pöytäryhmää sekä ruokailukatos, jossa on lisää pöytäryhmiä. Käymälät sijaitsevat muutaman sata metriä Tervajärven suuntaan. Kuutinkanavalta löytyy kanoottilaituri, vesibussin laituri sekä hyvä uimaranta. Telttapaikkoja on tehty yksi kodan viereen ja toinen puuliiterin yläpuolelle, muuten maasto on hankala telttailijoille. Kuutinkanava on myös ryhmien ja matkailuyrittäjien suosiossa. Kuutinkanavalla saattaa olla ongelmia matkapuhelimen kuuluvuudessa.

Kuutinkanavan vanha uittoränni on tehty vuonna 1912 helpottamaan ja nopeuttamaan kevään puunuittoja. Ennen uittoja Tervajärven veden pintaa nostettiin padolla eli tammella, joka löytyy kanavan yläpäästä. Viimeinen uittokevät Repovedellä oli vuonna 1968.

Kuutinlahdella järjestetään loppukesällä suosittu Kuutinlahden konsertti, jossa esiintyjät ovat lahden pohjoispuolella olevalla kallion sortumalla ja yleisö etelärannan katsomossa. Kuutinlahdella on loistava akustiikka ja konsertti luonnon omassa salissa, kauniissa kesäillassa on unohtumaton kokemus.

Jos Kuutinkanavan tulipaikalla on tungosta, toinen tulipaikka löytyy Tervajärven rannalta, tien toisesta puolelta. Tulipaikalla on metallinen tulisija, puuliiteri ja kanoottilaituri. Saarijärveltä Kuutinkanavalle kulkee myös hiekkatie mutta pelkästään korkeuseroa Saarijärven ja Kuutinlahden välillä on kolmisen kymmentä metriä, joten mäet ovat siis tietä pitkinkin kuljettaessa melko rankkoja.

Tiedustelut

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7