0,00 €

Tentsile on puiden väliin viritettävä kevytrakenteinen, teltan kaltainen puumajoite – se kelluu kiinnikkeistään puun runkojen varassa maan pinnan yläpuolella. Pakattuna se kulkee mukana kantokassissa, levitettynä se takaa makoisat unet luonnon helmassa. 

Mutta Tentsile on paljon muutakin: se on ekologista ja kestävää matkailua. Se on tapa pelastaa metsät. Se on filosofia. 

Tentsile – ekologinen ja kestävä tapa telttailla

Tentsile-puumajoitteella on normaaliin, maahan levitettävään telttaan verrattuna ylivertainen ominaisuus – se pingotetaan ilmaan eikä se näin kuluta maaperää tai herkkää kasvustoa. Tentsile kiinnitetään puunrunkojen muodostamaan luonnolliseen kehikkoon kolmiulotteisesti, eli tukivaijerit kiristetään niin vaakasuoraan kuin teltan pystysaumojen mukaisesti: näin Tentsile kiinnittyy puihin tukevasti eikä heilu niiden varassa kuten esimerkiksi riippumatto. Tentsile onkin teollisen suunnittelun ja muotoilun sekä insinööritaidon taidonnäyte. 

Tentsile-teltasta ei jää jälkeä, kun se puretaan ja pakataan leiriytymisen jälkeen – puunrungoista ei edes huomaa, että niiden varaan on pingotettu teltta. Tentsileen majoittautuessasi suojelet myös kasvustoa: herkkä maaperä ja sen asukit eivät painaudu teltan ja leiriytyjien painon alla, sillä Tentsilessä leijutaan ja nukutaan ilmassa. Kellut kirjaimellisesti höyhensaarilla ja koet metsässä yöpymisen täysin uudella tavalla. 

Kestävän telttailun muut osa-alueet otetaan aina huomioon Tentsile-telttailussa: haavoittuvaiseen tai suojeltuun luontoon ei ylipäätään mennä leiriytymään ja retkeilemään, jätehuolto ja varustehuolto on suoritettava luonnon ehdoilla ja herkkä ympäristö täytyy ottaa aina huomioon leiriä pystytyksessä ja purussa. Lisäksi kaikkien Tentsile-matkailuun liittyvien oheispalveluiden, esimerkiksi päiväretkien, on oltava luontoa kunnioittavia ja kestäviä – näissä aktiviteeteissa ei käytetä moottoriajoneuvoja.  

Historia metsän pelastamisessa

Tentsile-tuotteiden keksijällä, Alex Shirley-Smithillä oli yksi ajatus mielessään, kun hän kehitti tuotettaan: jos ihmiset nukkuvat puissa, niitä ei voi hakata. Luonnonsuojelullinen aate mielessään Shirley-Smith alkoi kehittää telttaansa, joka myös kirjaimellisesti palauttaisi ihmisen puiden oksille. Ajatus Tentsilestä alkoi kehittyä 1980-luvulla, kun keskustelu Amazonin sademetsän hakkuista velloi kuumimmillaan. Arkkitehtuurin ja puutöiden opiskelu yliopistolla kannusti Shirley-Smithiä toteuttamaan unelmansa ja ideansa – hän valmistui puurakennusarkkitehdiksi, mutta 2010-luvun lama vaati idean muokkaamista: kalliita, arvokkaita rakennusmateriaaleja ja suurisuuntaisia huoneratkaisuja sisältäneistä puunlatvataloista hän käänsi katseensa kevyempään, helpommin toteutettavaan konseptiin – sellaiseen, johon kaikilla olisi varaa. Näin syntyi Tentsile. 

Tentsile on ennen muuta pienen ekologisen jalanjäljen matkailutuote, joka auttaa suojelemaan luontoa, ei kuluttamaan tai hyväksikäyttämään sitä. 

Tentsilen filosofia

Tentsile kulkee helposti mukana paikasta toiseen, se on helppo pystyttää ja se näyttää silmiähivelevän upealta. Lisäksi se on keino taistella metsien häviämistä ja luonnon rappeutumista vastaan. Tentsile huokuu ekologisen ja kestävän matkailun periaatteita – 2020-luvun avainkäsitteitä. Enää matkailu ei ole kerskakulutusta ja luonnon hyväksikäyttöä, vaan ympäristön ja luonnon kunnioittamista, luonnon resurssien rajallisuuden ymmärtämistä ja sopusoinnun etsimistä. 

Tervarummun kaikki Tentsile-konseptit toteuttavat näitä kestävän matkailun periaatteita. Luontoon kuljetaan luonnon ehdoilla, leiriytyminen suoritetaan roskattoman retkeilyn periaatteita kunnioittaen ja leiriytymiseen liittyvä logistiikka noudattaa niin ikään kestävän matkailun periaatteita. 

Lisäksi Tentsile-konseptien aktiviteettitarjonta on suunniteltu kestäväksi: tarjolla ei ole moottoriveneajeluita tai kelkkasafareita, vaan luonnossa kulkemista, lihasvoimalla liikutettavia vesikulkuneuvoja, esimerkiksi soutuveneitä ja kajakkeja, sekä hidasta ja avartavaa matkailua, jossa on aikaa ympäristön yksityiskohtien tarkkailulle, ei nopeavauhtiselle suorittamiselle.  

Tentsile Experience Campit sopivat kaikenlaisille matkustajaryhmille, kaupunkilaisille, nuorille, vanhemmillekin.

Tiedustelut

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7