0,00 € / 5 h

Repoveden kansallispuisto 20 vuotta: Repoveden tarina - metsähistoriaa yli kolmelta vuosisadalta retkikokonaisuus muodostuu viidestä retkestä, jotka vievät osallistujat kronologisesti Repoveden metsiin ja niiden historiaan. Repoveden metsähistoriapäivä on juhlavuoden tapahtumasarjan kolmas tapahtuma.

Tervetuloa tutustumaan Repoveden alueen parhaiten säilyneeseen savottakämppään Saarijärven rannalle.

Kämpän pihalle on kerätty myös metsähistorianäyttely, jossa pääset tutustumaan vanhanajan metsurin työvälineisiin sekä Repoveden alueen metsähistoriaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kämpän piha-alue on helppokulkuinen mutta ei täysin esteetön.

Saarijärven Savottakämppä

Saarijärven savottakämppä on rakennettu 1950-luvulla Kymiyhtiön (nykyinen UPM) metsätyömiesten asunnoksi. Kämppä on oman aikansa tyypillinen parakkirakenteinen kämppä, jossa metsätyömiehet majoittuivat tylsässä päässä. Kämpän terävässä päässä sijaitsi keittiö, emännän huone sekä kympin eli kämpän pomon huone. Kämpillä elettiin työteliästä elämää yleensä kuutena päivänä viikossa syksystä kevääseen. Päivisin miehet kävivät hakkuilla yhtiön metsissä ja emäntä huolehti miesten muonituksesta. Kämppään mahtui majoittumaan noin kymmenisen metsätyömiestä, metsureita sekä rahdinajajia eli hevosmiehiä.

Ajankohta ja paikka

Saarijärven savottakämpälle voi tulla tutustumaan oman aikataulun mukaan perjantaina 14.7.2023 klo 10.00 - 15.00 välisenä aikana.

Saarijärven savottakämppä sijaitsee Repoveden kansallispuiston Saarijärven sisääntulon läheisyydessä osoitteessa Kuismantie 990, 52920 Voikoski (Kouvola).

Osallistujamäärä ja ilmoittautuminen

Osallistujamäärää ei ole rajoitettu ja ennakkoilmoittautuminen on vapaaehtoista. Ennakkoilmoittautuneille lähetetään tarkempaa tietoa sähköpostitse tapahtuman ohjelmasta ja aikatauluista alustavalla viikolla.

Perustiedot

Kohde0Kuismantie 990,52920 Voikoski
Lisätietoja:Kaikille avoin metsähistoriapäivä Saarijärven Savottakämpällä ja piha-alueella

Tiedustelut

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248 (arkisin klo 9-16)
Y-tunnus: 2363958-7