Kesä 2021 toi Keilikseen uutuuden: sähköpyörät! Laguunin läheisyydessä riittää koettavaa pyörän selässä, aina rantaraitin upeista merenrannoista Laajalahden seesteisiin maisemiin. Meidän suosittelemat sähköpyöräreitit löydät karttapalvelusta ja tarkemmin esiteltynä alla.

Laajalahden kierto, n. 18 km

Sähköpyöräreitit: Laajalahden kierto

Tämä rengasreitti alkaa Keilaniemestä, josta suunnataan Lehtisaaren ja Kuusisaaren yli kohti Munkkiniemeä. Reitti kulkee Laajalahden luonnonsuojelualueen läpi, ja paluu lähtöpisteeseen tehdään Otaniemen kautta.

Reitillä pääset kokemaan idyllisiä maisemia aivan kivenheiton päässä Helsingin ja Espoon vilskeestä. Erityisesti Laajalahden luonnonsuojelualueella on upean seesteistä! Osa matkasta taitetaan mukavia pitkospuita pitkin, ja reitti kulkee pääosin pikkuteillä aivan rannan tuntumassa. 

Huomioi, että reitin alkuvaiheessa Keilaniemen tietyöt saattavat aiheuttaa poikkeuksia reittiin. Töistä huolimatta rantaan pääsee pujotellen!

Tekemistä ja nähtävää: pysähdy uimaan Kasinonpuiston uimapaikalle tai Munkkiniemen rantaan, josta löydät myös WC:t. Grillaajille reitillä on ympärivuotinen tulipaikka. Laajalahden luonnonsuojelualueella ilahduttaa Villa Elfvikin luontopolku ja Laajalahden lintutorni!

Nokkalan majakka, n. 8 km (edestakaisin 16 km)

Sähköpyöräreitit: rantaraitti

Nokkalan Majakan reitti ohittaa Westendin ja Haukilahden ja kulkee pitkin rantaraittia Nokkalan Majakalle asti. Reitin voi hyvin kulkea edestakaisin, sillä matkalla riittää upeita maisemia ja nähtävää! 

Rantaraitti tarjoaa merellisten puitteiden lisäksi miellyttävän maaston sähköpyöräilyyn: matkaa taitetaan asvaltin sijasta usein pururadalla ja hiekkateillä. Reippaat pyöräilijät tai päiväretkeilijät voivat jatkaa matkaa myös Nokkalan Majakkaa pidemmälle! Rantaa pitkin pääsee polkemaan Espoonlahteen asti.

Laguunin henkilöstöpäällikkö Tiia suosittelee reittiä lämpimästi: “Kuljin rantaraittia viime kesänä muutamaan otteseen, kun tulin töihin Keilikselle. Matka oli todella kiva!”

Tekemistä ja nähtävää: rantaraitilla on monia ihania kahviloita, ravintoloita ja uimarantoja. Tästä oppaasta voit kätevästi löytää uusia paikkoja ja nähtävää! Reitin varrelta löytyy myös kattavat opasteet.

Haluatko hypätä pyörän selkään ja lähteä seikkailulle? Sähköpyörät voivat varata täältä, alkaen 34 € / 2 h. Eväät saat halutessasi mukaan laiturin ravintola Blägästä!