Haussa uusi, rentouttava harrastus kesälle? Meidän vinkki: melonta! Hyppää kajakkiin ja tule mukaan, kun Laguunin ohjatut melontaretket starttaavat. Vietät rentouttavan iltapäivän merimaisemissa ja saat samalla työkalupakkiin ne taidot, jotka tarvitset itsenäiseen melontaan.

2,5 tunnin melontaretket suojaisissa rantamaisemissa

Melonta on BACK! Ohjatut melontaretket olivat viime kesän ehdottomia suosikkeja, joten me potkaistaan ne taas käyntiin. Toukokuun joka keskiviikko kello 17.30 melontaohjaaja Ulla suuntaa kajakin kohti rantamaisemia – ja Ullan mukaan pääsee helposti verkkokaupasta!

Mihin retket vievät? Riippuu päivästä! Ulla seuraa säätilannetta ja valitsee reitin sen mukaan, mistä milloinkin sattuu tuulemaan. Ideana on välttää pahimmat aallokot, jotka saattavat haastaa aloittelijaa. Matkaa taittuu tyypillisesti noin 6-8 kilometriä ja Ullan luottovalintoja ovat suojaisat reitit Lehtisaaren, Kaskisaaren ja Mustasaaren ympärillä. 

Aloittelijat, tervetuloa!

Kenelle melontaretket sopivat? Jos melonta ja saaristoreitit tuntuu vielä uudelta, kannattaa liittyä seuraan! Ulla selittää:

“Suosittelisin näitä retkiä erityisesti niille, joilla on epävarma fiilis lähteä melomaan yksin. Me käydään kurssilla läpi tekniikkaa ja perustaitoja, mikä valmistaa lähtemään vesille myös omin voimin.”

Ideana on, että retkeilijät oppivat melomaan taloudellisesti. Kuka tahansa pääsee melan kanssa eteenpäin, mutta oikea tekniikka auttaa melomaan kevyemmin pidemmän aikaa. Myös käytännön asiat, kuten kajakissa istuminen, rantautuminen ja ajosäännöt ruuhkaisilla vesillä käydään läpi yhdessä.

Mukaan ei siis tarvitse aikaisempaa kokemusta – eikä paljoa muutakaan. Suosittelemme, että nappaat laukkuun vesipullon ja vaihtovaatteet, jotta voit halutessasi vaihtaa kuiviin kuteisiin, kun vesillä roiskuu.

Ota pikalähtö rentoon melontaharrastukseen

Miksi melontaa kannattaa testata? Kuvittele tämä: istut kajakissa tyynen meren ympäröimänä, kuunnellen aaltojen liplatusta ja kaukaista lokkien huutoa. Aurinko paistaa ja rantamaisemat lipuvat ohi.

Melontaretket ovat upea tapa aloittaa uusi, rentouttava harrastus!

Melontaharrastuksen voivat aloittaa kaikentasoiset. Vietettyäsi yhden iltapäivän meidän seurassa, olet jo valmis lähtemään vesille yksin! Ja suosittelemmekin, että lähdet pian, jotta opitut taidot eivät unohdu.

Voit jatkaa omatoimista harrastamista vuokraamalla kajakkeja Laguunista omia retkiä varten. Jos tykkäät ohjatusta tekemistä, tsekkaa meidän kuukausittaiset teemaretket: kesäkuussa on luvassa tunnelmallinen kuutamomelonta!

Voiko korona-aikaan lähteä melomaan?

Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä on huomioitava turvallisuus poikkeusoloissa. Voiko korona-aikaan lähteä melomaan? Vastaus: kyllä. 

Melontaretket tehdään pienryhmissä, joissa on maksimissaan 8 osallistujaa. Vesillä on helppo pitää turvaväliä, eikä kontaktia muiden ihmisten kanssa tarvitse ottaa. Kaikki vuokravälineet, kuten liivit ja aukkopeite, pestään ja desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Pidämme siis laiturilla huolta, että uuden harrastuksen aloittaminen ei jää ainakaan tästä kiinni!

Melontaretket järjestetään toukokuussa joka keskiviikko kello 17.30-20.00. Retken hinta on 45€/hlö. Mukaan tarvitset sään mukaiset urheiluvaatteet, juomapullon ja halutessasi vaihtovaatteet. Ilmoittaudu mukaan retkelle verkkokaupasta!