Keiliksen ja Hietsun toimipisteistä saa vuokrattua kajakit ilman aiempaa melontakokemusta! Melomaan voi lähteä täysin itsenäisesti vaikka kaverin kanssa Laguunin aukioloaikojen puitteissa, ja reitinkin voi valita itse. Vera ja Ida kävi testaamassa melontaa ensimmäistä kertaa, lue alta miten vesillä sujui!

Ensikertalainenkin osaa!

Me käytiin vuokraamassa Keiliksestä kajakit illasta ja lähdettiin kartta kourassa vesille! Tää oli meidän molempien eka kerta melomassa, joten meitä kyllä jännitti aluksi vähän ja mietittiin että mitähän tästä tulee.

Kohti kaunista Lauttasaarta

Saatiin hyvä ohjeistus ennen starttia ja kartta käteen ettei eksytä! Päätettiin lähteä melomaan kohti Lauttasaarta. Oltiin melomassa illalla, joten pääsimme nauttimaan upeasta auringonlaskusta merellä.

Lähdimme tosiaan illalla melomaan ja kello oli jo sen verran, että ei lähdetty kiertämään Lauttasaarta ympäri. Meloimme Hanasaaren ohi ja huomattiin, että päästään oikaisemaan Länsiväylän sillan alta – aivan Vaskiniemen vierestä. Tämä reitti oli itseasiassa meidän molempien mielestä tosi mukava!

Pidä nämä mielessä kun lähdet melomaan!

Reittiä oli hyvä suunnitella hiukan etukäteen ja katsoa aikaa, koska monet Laguunin reiteistä kestävät minimissään kaksi tuntia! Kartasta näkee kuitenkin hyvin pienet oikoreitit ja melomisessa onkin parasta se, että kajakki mahtuu pienistäkin väleistä!

Muista ottaa myös huomioon veneväylät! Huomasimme, että aallokko on yllättävän voimakasta melko tyynelläkin säällä – varsinkin jos isot veneet menevät ohi. Kaiken kaikkiaan meidän melontaseikkailu oli erittäin mukava ja ehdottomasti mennään uudestaakin!

Porkkalan saaristoretki 6.8. – tuu mukaan!

Laguuni tarjoaa myös ohjattuja melontaretkiä muissakin maisemissa! Porkkalan merimaisemat tarjoavat jylhää, karua ja kaunista koettavaa kaikille aisteille. Lähde Laguunin osaavassa seurassa tutustumaan tähän historiallisesti merkittävään saaristoon mereltä käsin. 

Päivän aikana tutkimme Porkkalanniemen lähialueita meloen ja teemme nuotion jollekin alueen kauniista retkeilysaarista. Porkkala on myös tunnettu monipuolisesta lintu- ja eläinkannastaan, joten retkellä saatamme törmätä vaikka hylkeeseen tai merikotkaan! Retki starttaa seuraavan kerran lauantaina 6.8. klo 11-17. Lue lisää retkestä täältä!

Tervetuloa mukaan!