Omat välineet vievät wakeboardingin harrastamisen uudelle tasolle. Päätimme koota yhteen vinkkejä wake-paketin valintaan.

HYVÄ LAUTA JA SOPIVAT SITEET TAKAAVAT SULAVAN MENON

Wakeboarding-pakettia hankkiva harrastaja panostaa useimmiten lautaan ja säästää siteistä. Välineiden valitsemisessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota myös siteiden istuvuuteen ja mukavuuteen, sillä ne vaikuttavat merkittävästi menon nautittavuuteen ja siihen, millaisen tuntuman vedestä saa. Pakettia valitessa hyvä lauta ja sopivat siteet ovat siis yhtä tärkeät.

Alla olevista suosituksista huolimatta on muistettava, että jokaisella on mieltymyksensä settien suhteen. Laguunin laiturilta löytyy wakeboardingiin erikoistunut kauppa, jota pyörittävä Janne auttaa mielellään niin välineostojen, korjausten kuin muunkin pohdiskelun saralla.

HARRASTAJAN PAKETTI

Harrastajalle sopiva wakeboarding-paketti on esimerkiksi Reckless Janka Wronka Pro Model ja Liquid Forcen LFK binding -siteet, jotka maksavat yhteensä 638 euroa. Paketin lauta on edullinen ja kestävää laatua. Lisäksi se on vakaa erilaisilla obstaakkeleilla. LFK-siteet ovat simppelit ja toimintavarmat. Kevyt rakenne ja huokea hinta sopivat myös satunnaisesti harrastavalle.

PRO-VETÄJÄN PAKETTI

Pro-vetäjän valinta on Liquid Force Eclipse -laudan ja 4D Pulse binding -siteet sisältävä setti, jolle kertyy hintaa 945 euroa. Eclipse-lauta on Liquid Forcea käyttävien ammattilaiswakettajien suosiossa ympäri maailman ja se on jo lähes loppuunmyyyty koko Euroopasta tältä kaudelta. 4D Pulse binding -siteet taas ovat olleet suosituimpien siteiden joukossa jo vuosia, mutta halutessaan Eclipse-lautaan voi yhdistää myös muihin siteisiin.

Rattoisia wake-hetkiä kaikille! Autetaan mieluusti, jos välineiden valinnasta herää kysymyksiä: janne@laguuniin.fi.