Visit Espoon tarjonnasta on tänä kesänä löytynyt mielenkiintoisena uutuutena saaristovenereitti pyöräilijöille. Reitti kulkee pitkin kaunista Espoon Rantaraittia välillä Kivenlahti – Otaniemi ja lähtö- tai päätepisteeksi voi valita joko Kivenlahden, Otaniemen tai noin puolivälissä matkaa sijaitsevan Nokkalan sataman. Laguunin Julia ja Hannele kävivät testaamassa saaristovenereitin Fatbike -sähköpyörillä. Lue alta, millainen seikkailupäivä tehotiimillä oli!

Pyörät messiin ja menoks!

Startattiin matka käyntiin aamulla kello ysin jälkeen Keiliksen Laguunilta. Haettiin läheisestä kahvilasta take away-aamupalat messiin ja suunnattiin kohti saaristoveneen lähtöpaikkaa, Otarantaa. 

Perille satamaan löydettiin aika helposti, sillä reitti oli jo Keilaniemen alueella merkattu vihrein opastenauhoin. Ehdittiin hyvin klo 10 lähtevään lauttaan ja onneksi niin, sillä päivän toinen ja viimeinen lähtö Otaniemestä olisi startannut klo 14.

Sporttisina tyyppeinä valittiin tietysti koko 30 km pyöräilyreitti. Lautalla mentiin Otaniemestä Kivenlahteen saakka, ja kokonaisuudessaan merimatka kesti n.1,5 tuntia yhdellä pysähdyksellä Nokkalassa. Pyörät kulki näppärästi veneen kannella kiinnitettyinä ja matkan aikana kerkesi hyvin mutustella aamupalaa ja ihastella upeita maisemia!

Reitin varrella paljon nähtävää ja tehtävää!

Pyöräretki-päivälle sattui upea keli, joten päästiin nauttimaan reitin tarjoamista nähtävyyksistä ja maisemista ihan olan takaa. Pelkästään itse rantaraitin pyöräily on mahtava kokemus kauniiden maisemien vuoksi, mutta reitin varrella saa hurahtamaan tunnin jos toisenkin pysähtymällä mm. luontopoluille, lintutornille, uimarannoille ja kahviloihin.

Yksi meidän lempparispoteista oli Soukan Kasavuoren näköalakalliot. Lukittiin pyörät tienvarteen puiden ympärille ja kiivettiin Kasavuoren huipulle. Aivan huikeat maisemat aavalle merelle! Oli olo, että oltaisiin oltu jossain ihan muualla, kuin pääkaupunkiseudulla.

Pyörien suorituskykyä päästiin testaamaan Hanikan luontopolun liepeillä, joka sijaitsi aivan virallisen reitin vieressä. Oli tosi kiva päästä ajamaan vaihtelevissa maisemissa ja kokeilla pieni pätkä myös metsäpolkua.    

Reitin varrelta löytyy myös kivoja lounaspaikkoja, kuten Ravintola Villa Pentryyn, joka ainakin kuvien perusteella näytti oikein idylliseltä paikalta. Päädyttiin lounaalle Iso-Vasikkasaaren Gula Villaniin. Virallinen reitti ei Iso-Vasikkasaareen kulje, mutta tehtiin oma pikku väliseikkailu sinne, koska why not!

Hauska reissu ja ihanaa kesätekemistä!

Oltiin todella yllättyneitä siitä, kuinka nopeasti aika meni! Kannattaa siis varata retkeen koko päivä mikäli haluaa polkea reitin fiilistellen ja viettää kivan kesäpäivän nautiskellen ilman kiireen tuntua. 

Fatbikesta on moneen maastoon!

Sähköpyörillä pääsi kulkemaan tosi näppärästi kaikenlaisissa maastoissa. Suurimmaksi osaksi virallinen reitti kulkee hyväkuntoisia hiekka- ja pyöräteitä pitkin rannan läheisyydessä, mutta seikkailijoita kun ollaan, niin poikettiin reitiltä muutamaan otteeseen! Kaikkialla päästiin kuitenkin Fatbikeilla polkemaan ongelmitta, vaikka varsinkin Hannelea hieman alkuun hirvitti metsäpoluilla ajaminen ilman minkäänlaista maastopyöräilykokemusta. Siitä se kuitenkin lähti sujumaan, kun luottamus pyörän suorituskykyyn kasvoi!    

Pyöristä löytyy avustava sähkömoottori, josta voi valita kolmen eri avustin-asetuksen välillä sen mukaan kuinka kevyttä tai raskasta polkemisesta itselle haluaa. Ilman avustimen käyttöäkin matka taittuu hyvin! Laguunin sähköpyörät pääset vuokraamaan tästä.

Lisätiedot saaristovenereitistä aikatauluineen ja hintoineen löytyvät täältä: Visit Espoon sivuilta!

Tuu testaamaan päiväseikkailua vielä 28.8. asti!

Pituutta reitille tulee pyörällä pisimmillään n. 30 km ja mikäli reitistä haluaa noin puolet lyhyemmän, voi toiseksi määränpääksi valita Nokkalan sataman. Saaristoveneen kyydissä reittiä pääsee testaamaan vielä 28.8.2022 asti, joten ei muuta kuin pyörän selkään mikäli päiväseikkailu Espoon rantamaisemissa kiinnostaa!