Miltä kuulostaisi kesäpäivä suppilaudan kyydissä? Upealta, eikö! Kesällä on ihanaa tehdä päiväretki lähisaaristoon, nauttia saaressa luonnonrauhasta ja pulikoida paikoissa, missä ei yleensä kävisi uimassa. Meidän melonta- ja SUP-ohjaaja Ulla kertoo, miksi sun ehdottomasti kannattaa lisätä suppailu omiin kesäsuunnitelmiisi!

Hiihtäjien kesälaji!

Suppailu on aivan mahtavan monipuolinen kesälaji! Se kehittää tasapainoa ja juuri tasapainon säilyttämiseksi pienetkin lihakset tekevät työtä koko ajan. Veteen molskahtamista ei kannata jännittää, koska se kuuluu osaltaan tähän vesilajiin. Suppailu kuormittaa koko kehoa ja muistuttaa omalla tavallaan murtomaahiihtoa. Jos siis innostuit talvella hiihdosta, tämä saattaa olla just sun tämän kesän juttu!

Retket

Laguunin ohjatuilla retkillä päästään yhdessä nauttimaan saaristomerestä. Retkillä saat vinkkejä tekniikkaan ja voit jättää suunnistuksen ohjaajalle! Tutustu alta meidän tuleviin retkiin suppilaudan päällä:

SUP & Piknik retki: Saavatko liikunnan tuoma nälkä ja saariston raitis ilma todella retkieväät maistumaan paremmalta? Kyllä! Tule nauttimaan kesäpäivän retkestä kanssamme Espoon saaristoon. Retki järjestetään lauantaina 9.7. ja 23.7. klo 11-15.

SUP-retki auringonlaskussa: Ihastele Helsingin siluettia mereltä käsin auringon laskiessa horisonttiin! Seuraava retki lähtee Hietsun toimipisteeltä perjantaina 15.7. klo 21.30-23.30. 

SUP-elämys ja Rib-venekyyti: Tämä seikkailu yhdistää rauhallisen suppailun merellä sekä vauhdikkaan venekyydin! Retkellä ei tarvitse huolehtia takaisinpaluusta, sillä Rib-kyyti noutaa meidät juuri sieltä, minne ehdimmekin! Retki järjestetään lauantaina 20.8. klo 12-15.

Psst. Laudan päälle saat kätevästi omat eväät ja muut varusteet mukaan kuivapussissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolme vinkkiä suppailuun!

 

  1. Suppilaudan keinuminen saattaa yllättää ensimmäisellä kerralla, mutta rento asento auttaa tasapainon löytämisessä. Seistessä pidä polvet rentona ja core tiukkana. Suppailla voi myös polviltaan!
  2. Melan varren asentoon kannattaa kiinnittää huomiota. Varren tulisi olla suorassa – muuten lauta lähtee kääntyilemään.
  3. Jos kaadut, kuvittele itsesi meritähdeksi, ja mätkähdä veteen mahdollisimman X-asennossa. Näin vältät syvälle sukeltamisen!

Nappaa täältä loput vinkit suppailuun!

 

 

Tästä alkaa kaikkien aikojen suppailukesä!

Kuvat ja video: Joona Forsgren