Tämän kesän ehdoton hittilaji on sähköpyöräily! Sähköpyörän selässä pääsee vaivattomasti seikkailemaan metsäpoluille ja tutkimaan  Espoon ja Helsingin rannikkoa uudenlaisesta perspektiivistä, omalla tahdilla. Meidän suosittelemat sähköpyöräreitit löydät karttapalvelusta ja tarkemmin esiteltynä alla.

Lauttasaaren ja Kaskisaaren kierto

Lauttasaaren ja Kaskisaaren kierto, n. 18 km 

Tämä reitti sopii erityisesti niille, jotka fiilistelevät merimaisemia! Reitti kulkee ensin ihastuttavassa Karhusaaressa ja päättyy siellä historialliselle Sinebrychoffin huvilalle. Siitä matka jatkuu hetken merimaisemissa Länsiväylän viertä Koivusaareen ja Lauttasaarta kohti. Seuraavaksi Lauttasaari kierretään kokonaan ympäri pitkin rannikon metsäistä hiekkatietä.  Kaskisaaren sillalla kannattaa pysähtyä ja kokeilla, jos saisi bongattua Laguunin ja Mustasaaren. Reitin loppupuolella pääsee nauttimaan Lehtisaaren ja Keilaniemen rantaviivasta. Maasto on lähes koko mitaltaan hiekkatietä ja metsää.

Tekemistä ja nähtävää:

Matkan varrelta löytyy uniikkien merimaisemien lisäksi kaksi upeaa uimarantaa! Uimapuku kannattaa siis pakata mukaan siltä varalta, että hiki yllättää ja haluaa virkistäytyä. Reitillä on myös monta merellistä kahvilaa ja ravintolaa, jossa voi nauttia aamukahvit tai lounastaa. Piipahda esimerkiksi kahvilla Lauttasaaren Paviljongilla Kasinonrannassa tai nauti lounasta Paseo Cafe & Grillin terassilla. 

Ihastuttavalla Kokkokalliolla kannattaa pysähtyä tauon merkeissä ja nauttia hienoista näkymistä.

 

Espoon keskuspuisto, n. 25 km

Espoon keskuspuiston reitti

Oletko haastetta kaipaava maastopyöräilijä? Jos kaipaa merimaisemille metsäisempää vastapainoa, Espoon keskuspuistossa on erinomainen reittitarjonta maastopyöräilyyn. Tämä reitti on takuulla yksi Espoon keskuspuiston parhaista ja sopii parhaiten jo hieman kokeneemmille pyöräilijöille: se tarjoaa teknisiä jyrkkiä laskuja ja nopeata polkua, juurakkoa sekä leveitä tasaisia osuuksia.

Laguunilta matkaa kertyy hieman jo itse puistoon, joten pyöräilyyn kannattaa varata reilusti aikaa, jotta kerkeät seikkailla myös itse metsässä. Muista myös pakata tarpeeksi evästä reppuun!

Tekemistä ja nähtävää: 

Espoon keskusuistossa riittää monipuolista pyöräiltävää kallio-osuuksilla, juurakolla ja kangasmetsällä. Sopivan polun voi helposti valita oman tason, aikataulun ja mieltymyksen mukaan. Suosittelemme myös pysähtymään ja nauttimaan Espoon monipuolisesta lähiluonnosta. Metsän hiljaisuudessa saa takuulla akut ladattua!

Olarin ostarilla sijaitsevaan sympaattiseen Kahvila ja Putiikki Pupusaareen kannattaa pysähtyä vaikka brunssille tai iltapäiväteelle, ja jos isompi nälkä yllättää paluumatkalla voi nauttia pizzat Urheilupuiston Putte’s Bar & Pizzassa.

Varaa sähköfatbike täältä. Hinta alkaen 34 € / 2 h.