Itämeri Plogging -hanke huipentuu torstaina 26.8. John Nurmisen Säätiön Itämeripäivään, jolloin me kutsutaan kaikki puhdistamaan Itämerta mahdollisimman laaja-alaisesti. Ilmoittautuminen yhteisölliseen siivouspäivään on nyt auki – varaa paikkasi heti

Tämä on jo toinen kesä, kun me Laguunilla haastetaan koko Suomi puhdistamaan muovia ja muuta roskaa yhteisestä etupihastamme. Kesällä 2021 Fortum siivouskajakeilla Itämerestä on nostettu tähän mennessä yli 1600 kg roskaa yli 1000 melojan voimin. Nyt on aika kesän loppuhuipennukselle!

Ilmoittaudu Laguunin yhteisöllisiin siivoustalkoisiin…

Liity yhteisöllisiin talkoisiin ja lähde omatoimisesti siivoamaan merta ja rannikkoa! Itämeripäivänä lähdemme Laguunin Espoon ja Helsingin toimipisteistä käsin siivoamaan Itämerta mahdollisimman laajasti, ainakin sadan kajakin voimin klo 14 ja klo 17. Lisäksi Natura Viva Vuosaaressa on tarjolla peruskajakkeja, kaksikkokajakkeja sekä SUP-lautoja aikavälillä 14-16.

Keiliksen, Hietsun ja Vuosaaren varauskalenteriin pääset tästä.

Mukana päivässä on myös muita huikeita Itämeri Ploggingin kumppaneita, kuten Surfkeskus Yyteri Porissa, Lappis Oulussa sekä Helsingin melojat Mustikkamaan toimipisteestä.

Tai osallistu Itämeripäivään mistä vaan!

Itämeripäivän siivoustalkoisiin osallistuminen on helppoa: tarvitset vain halun tehdä hyvää luonnon puolesta! Mukaan voi tulla kävellen, SUP-laudoilla, kajakeilla tai millä tahansa välineillä koko Suomen rannikon mitalta. Nappaa mukaan vain pussi tai muu astia, johon kerätä löytämiäsi roskia.

Muista haastaa myös kaverisi mukaan, ja näytä meille teidän roskasaaliit käyttämällä hashtagia #itämeriplogging ja lisäämällä @laguunin, jotta voimme jakaa saaliisi 🙂 

Mikä Itämeri Plogging?

Itämeri on meidän kaikkien etupiha. Sen äärellä harrastamme, nautimme ja rauhoitumme. Samalla Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka ongelmana on rehevöityminen ja lisääntyvissä määrin roskaantuminen.  Me ihmiset olemme merkittävin saasteiden aiheuttaja. Itämeri Ploggingilla haluamme nostaa esille Itämeren huolestuttavaa tilaa sekä innostaa kaikkia tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi! Tietysti samalla luonnosta ja yhdessä liikkumisesta nauttien. 

Vielä ehdit mukaan ploggaamaan myös ennen Itämeripäivää! Maksuttomat siivouskajakit ovat käytössäsi aina 26.8. saakka. Tuu jeesaamaan ja varaa maksuton siivouskajakki käyttöösi varauskalenterista.

Lisätietoa hankkeesta www.itameri.info

Ravintola Bkägä

ps. Itämeripäivänä Keiliksen Blägästä lohikeitto kympillä! 

Ravintola Blägä on mukana Itämeripäivässä ja tarjoilee kaikille Keiliksestä lähteville blini & silakka -maistiaisen. Kaikille on lisäksi tarjolla lohikeittoa kympillä! Mikäli isompi varaus Blägään Itämeripäivänä kiinnostaa, olethan yhteydessä blaga@loistojuhlat.fi