Laguunin tarina
Termi Laguuni tarkoittaa matalaa rannikkoallasta, jonka erottaa syvemmästä merestä jono rantaviivan suuntaisia saaria. Laguuni tarkoittaa myös tyhjää tilaa. Meille se on ihan erityinen spotti Espanjan Tarifassa, Välimeren ja Atlantin risteyksessä, jossa tuulee aina. Kuun kierron mukaan Tarifan rannalle nousee laguuni, jossa on uskomattomat puitteet leijalautailulle. Uniikki harrastuselämys laguunissa perustuu yhteisöllisyyteen ja kannustavaan ilmapiiriin.
Meidän Espoon ja Helsingin toimipisteissä haluamme tarjota juuri optimaaliset harrastuspuitteet, yhteisöllisen tunnelman ja kannustavan ilmapiirin osaavien ohjaajien johdolla.
Laguunin jengiä yhdistää intohimo vesiurheiluun sekä halu tehdä asiat aina paremmin. Meille on tärkeintä tarjota kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille uusia elämyksiä ja oppimisen kokemuksia.
Vastuullisuus
Laji-innostuksen kasvattamisen lisäksi meille on sydämen asia paiskia hommia ympäristön ja erityisesti Itämeren hyvinvoinnin eteen. Vesiurheilukeskuksemme toimii 90% aurinkoenergialla ja olemme suorittaneet Ekokompassi-sertifikaatin vuonna 2021 arvosanalla 10/10.
Me uskomme, että muutos tapahtuu konkreettisten tekojen kautta. Siksi perustimme Itämeri Plogging -hankkeen, joka mahdollistaa kumppaneidemme tuella maksuttomat siivouskajakit yleiseen käyttöön läpi kesän useissa eri toimipaikoissa.
Kesällä 2023 hanke jatkuu ja Fortum-siivouskajakit ovat varattavissa läpi kesän! Lisää tietoa luvassa pian.
Mukana Laguunin tarinassa
Fortum
Laguunin wake-kaapelit Keiliksessä rullaavat Fortumin aurinkopaneeleiden tuottamalla energialla. Ystävämme Fortum myös mahdollistaa mittavat meren puhdistustalkoot Itämeri Plogging -hankkeen pääkumppanina. Fortum on ihan paras toimittamaan asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä kokonaisratkaisuja. Yhdessä me halutaan tehdä maailmasta puhtaampi.
lisää juttuja laguunista

Itämeripäivänä 31.8. siivotaan maksutta yhteisöllisesti Polestar-autoilla, Fortum-kajakeilla tai SUP-laudoilla
Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Itämeripäivänä 31.8. koko kesän jatkunut Itämeri Plogging huipentuu yhteisöllisiin siivoustalkoisiin! Torstaina Keiliksessä, Hietsussa sekä ensimmäistä kertaa myös Mustikkamaalla lähdetään yhteisölliselle Itämeripäivän siivousretkelle. Polestar-sähköautoilla pääsee siivoamaan klo 9 ja 14 . Kajakeilla ja SUP-laudoilla lähdöt tapahtuvat puolestaan klo 17. Päivän ohjelmaan kuuluu myös leikkimielinen kisa, sillä eniten roskia kerännyt voittaa 50 euron lahjakortin Laguuniin! Osallistuminen on ilmaista ja oman paikan varaaminen yhteisistä lähdöistä onnistuu osoitteesta itameri.info 24.8. alkaen. Itämeripäivän talkoisiin voi osallistua myös omilla välineillä missä tahansa päin Suomea! Olit sitten rannalla tai merellä, tärkeintä on konkreettiset teot Itämeren hyväksi 💙 Psst! Itämeripäivä on vuoden viimeinen mahdollisuus osallistua ploggingiin! Jos Mustikkamaan melonta- ja SUP-reitit ovat vielä testaamatta, niin nyt on loistava mahdollisuus lähteä tutustumaan maisemiin samalla siivoten!
Espoo-päivän kunniaksi Keiliksessä kaikki lajit tarjoushintaan!
Tule juhlimaan Espoota Keilikseen perjantaina 25. elokuuta! Espoo-päivän kunniaksi pääset harrastamaan kaikkia Keiliksen lajeja 25 %:n alehintaan! Voit varata paikkasi perjantaille etukäteen Laguunin nettikaupasta käyttämällä koodia ESPOO25. Koodi on voimassa perjantaille 25.8. tehtäviin varauksiin Keiliksessä. Tarjous ei koske kursseja ja retkiä.Keiliksen lajit
WAKEBOARDING Wakeboarding eli vesilautailu on koukuttava laji, jossa pääsee kiitämään veden pinnalla! Wake sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Tarvitset vain uimataidon ja innokkaan asenteen! VESIPUISTO Veden päällä kelluva vesipuisto tarjoaa hauskaa tekemistä kaikenikäisille. Vesipuistossa voit esimerkiksi laskea liukumäkiä, pompauttaa kaverin korkealla ilmaan blobbipatjalta tai hyppiä veteen trampoliinilta! MELONTA Vuokraa kajakki ja lähde ihastelemaan Espoon maisemia mereltä käsin! Voit valita yksikkökajakin tai kaksikkokajakin, jonka avulla melominen sujuu kätevästi myös esimerkiksi pienempien lasten kanssa. SUP SUP-laudan kanssa voit lähteä vesille rennosti hengailemaan tai ottaa tavoittellisemman asenteen ja lähteä pidemmälle retkelle! Matkan varrella pysähtyminen rantaan tapahtuu vaivattomasti kevyen laudan kanssa. Nähdään Keiliksessä!
Melontamestari kertoo: Mustikkamaan parhaat melontareitit
Vanhankaupungin kierros:
Tammisalon kierros:
Töölönlahden kierros:
EXTRA:

Kehonhuolto harrastuksen tukena – Ullan vinkit melojalle
Kajakkimelonnasta tietämätön saattaa luulla, että kädet tekevät meloessa kovimman työn, mutta tosiasiassa voima lähtee koko vartalosta. Kokonaisvaltaisen kuormituksen vuoksi melojan olisi hyvä muistaa monipuolinen kehonhuolto. Pelkkä käsien lämmittely ennen pitkää melontaretkeä ei siis ole paras tapa ehkäistä kipua ja vammoja. Laguunin kokenut melontamestari Ulla kertoo omat vinkkinsä, kuinka huoltaa kehoa niin, että melonta sujuu ja kroppa kestää.Ennen melontakauden aloitusta
on hyvä pitää huolta keskivartalon lihaksista esimerkiksi erilaisia kiertoliikkeitä tekemällä. Matalatempoisessa merimelonnassa kehosta haetaan räjähtävän voiman sijasta kestävyyttä, joten keskivartalon lihasten vahvistamiseksi voi tehdä pitkiä monipuolisia liikesarjoja. Parhaimmillaan oikealla tekniikalla meloessa käytetään voimaa jaloista asti. Käsien tehtävä melonnassa on suurimmilta osin melan piteleminen. Hartioiden ja ranteiden vahvistaminen ennen kauden aloitusta voi lisätä ensimmäisten melontojen nautintoa. Nämä vinkit on hyvä muistaa esimerkiksi talvella, kun melomaan ei pääse. Kun kroppaa hoitaa ja vahvistaa ympäri vuoden, melonnasta pystyy nauttimaan kesällä enemmän.Ennen melontaretkelle lähtemistä
on suositeltavaa lämmitellä keho kunnolla. Kajakissa istuminen voi tuntua etenkin pitkän tauon, kuten talven jälkeen kummalliselta. Melonta-asento jäykistää monella melojalla jalkoja, joten ennen kajakkiin asettumista kannattaa lämmitellä hyvin alaraajat sekä pakarat. Pyörittele myös kädet ja ranteet lämpimiksi ennen vesille lähtöä. Jos harrastat melontaa säännöllisesti, voit lämmittelyllä ja oikeanlaisella melontatekniikalla ehkäistä erilaisten melojille tyypillisten kroonisten vammojen syntymistä.Melontaretken jälkeen
on myös hyvä muistaa vielä kehonhuolto! Venyttele koko keho ennen kotisohvalle lösähtämistä. Kiinnitä huomiota erityisesti lonkankoukistajiin, alaselkään, hartioihin ja rintalihaksiin. Tehtyäsi melontalenkin olet toistanut saman liikkeen satoja kertoja ja keho kiittää kun annat sille huomiota vielä kajakista noustuasi. Lisää vinkkejä melontaan ja oikeanlaisiin tekniikkoihin saat Laguunin melontakursseilta Keiliksessä, Hietsussa ja Mustikkamaalla.
Laguuni Games tulee 18.-20.8.2023
Elokuussa Keiliksessä päästään taas kokemaan kisahuumaa! 18.-20.8. järjestetään useita vesiurheilulajeja yhdistävä Laguuni Games ja viikonlopun aikana nähdään huikeita suorituksia wakeboardingin, SUPin sekä melonnan parissa. Wake Battlessa Euroopan kovimmat wakeboardaajat skabaavat suomalaisia huippuja vastaan. Kisassa on jaossa yhteensä 3 000 euron palkintopotti. Ilmoittautuminen kisoihin on nyt auki Laguunin sivuilla! SUP-lautailun SM-kisoissa selvitetään Suomen parhaimmat suppaajat! Ilmoittautuminen kisoihin avataan lähiaikoina. Kisojen aikataulut löydät jo nettisivuiltamme. Lisäksi viikonloppuna nähdään leikkimielinen kisa Lauttasaaren Kierros, johon kaikki halukkaat voivat osallistua! Nimensä mukaisesti kilpailussa kierretään Lauttasaari ja tämä tapahtuu meloen. Nopeimmat palkitaan Laguuni -aiheisin palkinnoin. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu nettisivujen kautta. Lisää tietoa tapahtumasta sekä ilmoittautumiset löydät täältä.
Kehonhuolto harrastuksen tukena – Teemun vinkit wakeejalle
Mitä enemmän liikkuu, sitä suuremmaksi kehonhuollon merkitys kasvaa. Hyvin huollettu keho suojaa loukkaantumisilta ja auttaa suoriutumaan paremmin itselle rakkaiden harrastusten parissa. Millaista kehonhuoltoa vaatii wakeboarding? Laguunin oma wake-taituri Teemu kertoo, miten hän varmistaa maalla, että hommat sujuvat laudan kanssa vedessä mahdollisimman hyvin.Ennen wakea ja waken jälkeen:
Ennen wakea varaan itselleni noin 45 minuuttia aikaa venytellä ja lämmitellä. Lyhyen staattisen venyttelyn jälkeen lämmittelen kropan tekemällä esimerkiksi askelkyykkyjä, lantion kiertoja, roikkumista sekä kuminauhaliikkeitä käsille ja olkapäille. Näin varmistan, että kroppa on valmis vesille. Waken jälkeen saatan käydä saunassa ja uimassa. Saunan yhteydessä venyttely tekee terää.Muut harrastukset:
Waken lisäksi käyn kiipeilemässä ja salilla. Kesäisin harrastan myös maantiepyöräilyä. Kiipeily on hyvä tukilaji wakelle koska se kehittää samoja lihaksia mitä wakessa käytetään. Pyöräily taas vahvistaa polvia. Polvien kunto on tärkeä tekijä wakessa, sillä polvet saavat paljon iskuja, kun alastulo on lähes aina tasainen. Salitreenillä pidän huolen yleisestä lihaskunnosta, sillä hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan ja pienentää loukkaantumisriskiä.Wakeen valmistautuminen talvella:
Talvella käyn muutaman kerran viikossa kiipeilemässä ja 4 kertaa salilla treenaamassa. Salilla treenit koostuvat voimatreeneistä ja yhden treenipäivän viikosta olen pyhittänyt räjähtävälle voimalle sekä erilaisille hypyille. Tällä tavalla kroppa pysyy koko vuoden valmiina alastuloihin ja waken alottaminen kauden alussa tuntuu vähän kevyemmältä.Lisävinkki:
Suosittelen hyödyntämään puhelimen kameraa uusien asioiden harjoittelussa! Minulla on jalusta mihin saan puhelimeni kiinni ja laitan sen kuvaamaan sitä obstaakkelia mitä haluan harjoitella. Käyn aina välillä katsomassa puhelimelta mitä teen väärin ja miltä suoritukseni näyttää, sillä vedessä on vaikea itse arvioida mitä pitää tehdä eri tavalla. Lisää Teemun vinkkejä voi kuulla Keiliksen laiturilla sekä erityisesti Wakesessareilla 26. elokuuta.uutiskirje
Liity mukaan @Laguuniin niin saat meilitse etuja ja tietoa tulevista tapahtumista. Laguuni-yhteisölle luvassa myös muita yllätyksiä!