Mukana jääsukelluksen maailmanmestari Johanna Nordblad!  Alkavan talvikauden kunniaksi Laguuni kutsuu kaikki lämmittelemään Keiliksen puusaunan leppeisiin löylyihin, rentoutumaan paljuun ja halutessaan pulahtamaan virkistävään meriveteen.  Sauna & palju on lämpimänä klo 13.30-19.30 ja mukaan pääsee tunnin vuoroissa. Aamupäivän kolmen ensimmäisen vuoron aikana (klo 13.30-16.30) paikalla on jääsukelluksen maailmanmestari Johanna Nordblad, joka juttelee kävijöiden kanssa kylmäuinnin tekniikoista ja hyödyistä. Samalla julkaistaan Johannan uudet talvikurssit Laguunilla!

“Kylmävesiuinti toimii luonnollisena stressinhallintakeinona, auttaen kehoa ja mieltä rentoutumaan samalla kun se virkistää. Kannustan kaikkia kokeilemaan kylmässä vedessä uimista, sillä sen monipuoliset ja kiistattomat terveyshyödyt saattavat yllättää positiivisesti monella tavalla”, kertoo Johanna Nordblad.

Paikkoja on rajoitetusti ja mukaan pääsee vain ennakkovarauksella (huom! 1 hlö/varaus ja maksuttomat vuorot vain 29.10.) Varaa oma paikka täältä!
Juhuu, Laguunin talvikausi pyörähtää käyntiin 1.11.2023! Kävijöiden palautteisiin on vastattu ja uudistamme toimintaamme merkittävästi. Tsekkaa alta tietoa talvikauden palveluista, jotka on tarjolla aina huhtikuun 14. päivään saakka. Avantouintia Keilaniemessä ja nyt myös Mustikkamaalla! Mustikkamaalle tulee uusi avantouintipiste, missä on kevyesti lämmitettävät pukuhuoneet miehille ja naisille. Voit napata kausikortin kumpaan vain spottiin tai vaihtoehtoisesti hankkia yhdistelmäkortin. Lisätietoa avantokausikorteista: - Keilis avantokausari (huom! nyt Keiliksessä suihku huuhtelua varten) - Mustikkamaa avantokausari - Yhdistelmäkausari Keiliksen uudistukset  Avantouinti ja sauna uudessa rauhallisemmassa spotissa. Sauna on nyt siirretty uudelle paikalle kauemmas pyörätiestä, Laguunin päälaiturin yhteyteen.  Avantouintikokemusta parannetaan uusilla laskeutumisportailla ja spotti on huomattavasti aiempaa suojaisampi.  Pukuhuoneet uusitaan! Aloitamme kauden kahdella kevyesti lämmitetyllä pukuhuoneella, mutta marraskuun puolivälistä lähtien saamme käyttöön yhteensä 4 pukuhuonetta. Uusimme pukuhuoneista lattiat ja tuunaamme yleisilmettä :)  Lisäksi pukkareihin on tulossa jääkaappi-kioskit, mistä on mahdollisuus ostaa juomia tai pientä purtavaa saunavuorojen yhteydessä.  Lasitetun takkatilan lattia eristetään. Kaikilla kävijöillä on mahdollisuus pysähtyä takkatilaan ja nauttia vapaasti omia eväitä tai meiltä hankittuja virvokkeita saunavuorojen yhteydessä. Yleisten saunavuorojen yhteydessä tila on kevyesti lämmitetty.  Tsekkaa talven yleiset saunavuorot tästä Voit myös varata saunan yksityiskäyttöön tai ottaa ryhmällesi saunan vakiovuoron. P.S. Tänä talvena saunapalvelumme laajenevat entisestään ja myöhemmin on lisäksi luvassa talvikursseja, missä perehdytään ammattilaisten opastuksella eri teemoihin, kuten hengen pidättämiseen ja jään alla sukeltamiseen. Lisätietoa luvassa pian :) 
Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. ⁠Itämeripäivänä 31.8. koko kesän jatkunut Itämeri Plogging huipentuu yhteisöllisiin siivoustalkoisiin! Torstaina Keiliksessä, Hietsussa sekä ensimmäistä kertaa myös Mustikkamaalla lähdetään yhteisölliselle Itämeripäivän siivousretkelle. Polestar-sähköautoilla pääsee siivoamaan klo 9 ja 14 . Kajakeilla ja SUP-laudoilla lähdöt tapahtuvat puolestaan klo 17. ⁠⁠Päivän ohjelmaan kuuluu myös leikkimielinen kisa, sillä eniten roskia kerännyt voittaa 50 euron lahjakortin Laguuniin! Osallistuminen on ilmaista ja oman paikan varaaminen yhteisistä lähdöistä onnistuu osoitteesta itameri.info 24.8. alkaen. Itämeripäivän talkoisiin voi osallistua myös omilla välineillä missä tahansa päin Suomea! Olit sitten rannalla tai merellä, tärkeintä on konkreettiset teot Itämeren hyväksi 💙 Psst! Itämeripäivä on vuoden viimeinen mahdollisuus osallistua ploggingiin! Jos Mustikkamaan melonta- ja SUP-reitit ovat vielä testaamatta, niin nyt on loistava mahdollisuus lähteä tutustumaan maisemiin samalla siivoten!
Tule juhlimaan Espoota Keilikseen perjantaina 25. elokuuta! Espoo-päivän kunniaksi pääset harrastamaan kaikkia Keiliksen lajeja 25 %:n alehintaan! Voit varata paikkasi perjantaille etukäteen Laguunin nettikaupasta käyttämällä koodia ESPOO25. Koodi on voimassa perjantaille 25.8. tehtäviin varauksiin Keiliksessä. Tarjous ei koske kursseja ja retkiä.

Keiliksen lajit

WAKEBOARDING Wakeboarding eli vesilautailu on koukuttava laji, jossa pääsee kiitämään veden pinnalla! Wake sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Tarvitset vain uimataidon ja innokkaan asenteen! VESIPUISTO Veden päällä kelluva vesipuisto tarjoaa hauskaa tekemistä kaikenikäisille. Vesipuistossa voit esimerkiksi laskea liukumäkiä, pompauttaa kaverin korkealla ilmaan blobbipatjalta tai hyppiä veteen trampoliinilta! MELONTA Vuokraa kajakki ja lähde ihastelemaan Espoon maisemia mereltä käsin! Voit valita yksikkökajakin tai kaksikkokajakin, jonka avulla melominen sujuu kätevästi myös esimerkiksi pienempien lasten kanssa. SUP  SUP-laudan kanssa voit lähteä vesille rennosti hengailemaan tai ottaa tavoittellisemman asenteen ja lähteä pidemmälle retkelle! Matkan varrella pysähtyminen rantaan tapahtuu vaivattomasti kevyen laudan kanssa. Nähdään Keiliksessä!
Mustikkamaalta löytyy monenlaisia kauniita melontareittejä lyhyistä pidempiin. Jos on melonut paljon Keiliksessä, niin kannattaa ehdottomasti mennä myös Mustikkamaalle melomaan, sillä reitit ja maisemat ovat täysin erilaiset kuin Keiliksessä! Mustikkamaalta löytyy myös sopivia reittejä melkeinpä kaikille eri tuulensuunnille, mikä tekee alueesta mainion myös aloitteleville melojille.
Kolme minun suosikkiani Mustikkamaalla ovat Vanhakaupunginlahden kierros, Tammisalon kierros ja Töölönlahden kierros. Nämä reitit ovat hyvin erilaisia ja tarjoavat hienoja monipuolisia maisemia!

Vanhankaupungin kierros:

Tämä kaunis reitti lähtee Mustikkamaalta kohti Kalasataman tornitaloja ja Itäväylää. Esimerkiksi lounais- ja länsituulella tämä on todella hyvä reitti, sillä Kalasataman taloista saa hyvin tuulensuojaa. Rannan taloja on myös kiva ihailla ja miettiä, miten hienoja niissä olevat asunnot ovat 🙂 Reitti kulkee Kalasatamasta eteenpäin kohti Sompasaunaa, missä on aina paljon porukkaa saunomassa ja uimassa ja hyvä fiilis melkein välittyy kajakkiin asti. Sompasaunan ohi meloessa on oltava tarkkaavainen, ettei melo uimareiden päältä, siksi rantaan onkin hyvä ottaa vähän väliä. 
Sompasaunalta matka jatkuu kohti Arabianrantaa. Rannan läheisyydessä on tärkeää meloa varovasti ja tarkkailla kalastajien siimoja. Niihin on sotkeuduttu monet kerrat juuri tällä reitillä. Arabianrannasta voi jo nähdä Vanhakaupunginkosken ylittävän kävelysillan, minkä alitettua pääsee suojaiselle lahdelle ja aivan Vanhakaupunginkosken viereen, joka muuten näyttää kajakista katsottuna ihan erilaiselta. Kosken vieressä olevat vanhat punatiiliset talot ovat myös kaunista katseltavaa.
Koskelta takaisinpäin lähdettyä voi valita tuulisemmalla kelillä saman reitin takaisin Laguuniin. Tyynellä kelillä voi mennä takaisin myös toiselta puolelta lahtea. Tämä reitti kulkee Lammassaaren vierestä kohti Kaunista Kivinokkaa ja siitä kohti Kulosaarta. Itäväylän sillan alitettua pääseekin jo takaisin Laguuniin.
Pituutta tälle reitille tulee n. 9 km.

Tammisalon kierros:

Tämä kierros lähtee Mustikkamaalta Idän suuntaan kohti Herttoniemeä ja tarjoaa kunnon saaristomaisemia ja hienoja kapeita vesiväyliä. Reitti sopii hyvin esimerkiksi pohjois- ja etelätuulelle. Aluksi reitti kulkee Kulosaaren kasinon ohi, mistä jatketaan kohti Herttoniemen rantaa. Etelätuulella voi valita hieman suojaisamman, mutta pidemmän reitin Kulosaaren pohjoispuolelta. Herttoniemen rannassa meloessa vasemmalla ovat Herttoniemen kerrostalot ja oikealla puolella näkyy Laajasalon vihreät metsät.  Matka jatkuu kohti Tammisaloa, minkä voi tuulensuunnasta riippuen kiertää joko myötä- tai vastapäivään.
Pohjoistuulella Tammisalo kannattaa kiertää myötäpäivään. Tässä reitissä on tärkeä pysyä vasemmalla puolella rantaa Herttoniemen jälkeen ja kääntyä vasemmalle kapealle vesiväylälle heti, kun mahdollista. Tässä väylässä ei saa ollenkaan ajaa moottoriveneellä eli kajakki on oikeastaan ainoa väline, millä tämän väylän voi ylittää. Väylä päättyy Strömsinlahden pienvenesatamaan ja sieltä jatketaan etelän suuntaan Tammisalon rannassa, kunnes saavutaan toiselle kapealle väylälle. Tässä kulkee myös veneväylä ja se on niin kapea, että ennen sitä on liikennevalot osoittamassa, että milloin saa meloa. Reitti jatkuu takaisin kohti Herttoniemeä.
Etelätuulella Tammisalo kannattaa kiertää vastapäivään. Tässä reitissä pysytään oikeassa (Laajasalon) rannassa Herttoniemen jälkeen. Tammisalon kupeessa on sama liikennevalollinen kapea vesiväylä ja sen ylitettyä käännytään vasemmalle, jotta päästään kohti Strömsinlahden
pienvenesatamaa ja toista kapeaa vesiväylää. Tästä suunnasta melottaessa satamasta alkavaa kapeikkoa ei näe ollenkaan. Siksi on tärkeä pysyä kokoajan todella lähellä Tammisalon rantaa ja tähdättävä sataman vasempaan kulmaan. Vasta muutama metri ennen vesiväylän alkua voi nähdä sen. Tämän vesiväylän jälkeen reitti kulkee takaisin kohti Herttoniemen rantaa ja Laguunia.
Tammisalon kierrokselle tulee pituutta n. 13km.

Töölönlahden kierros:

Tämä urbaani melontareitti lähtee Mustikkamaalta lounaan suuntaan ja se tarjoaa taas täysin erilaiset maisemat kuin aiemmat reitit. Tämä reitti soveltuu esimerkiksi itä- länsi- ja pohjoistuulelle. Isoisän kävelysillan jälkeen käännytään oikealle kapealle väylälle Hanasaaren voimalaitosta kohti. Voimalan vieressä on hieno meloa ja tuntea itsensä pieneksi valtavien piippujen vieressä. Voimalan jälkeen saavutaan Merihakaan, mistä käännytään jälleen oikealle kohti siltatyömaita ja Eläintarhanlahtea. Vesiväylä on kapea ja siinä kulkee myös veneitä, joten tässä kohdassa on oltava tarkkana ja antaa veneiden mennä ensin, sillä kajakilla on aina väistämisvelvollisuus. Myös rannoilla olevat kalastajat on hyvä huomioida. Lopulta päästään eläintarhanlahdelle. Jos haluaa jatkaa vielä Töölönlahdelle, on oltava väylän vasemmassa reunassa. Reitti kulkee pienvenesataman vierestä kohti junaraiteita, mistä pääsee ali matalaa tunnelia pitkin Töölönlahdelle. Maisemat Töölön ja rautatieaseman suuntaan ovat upeat. Kannattaa siis ottaa puhelin mukaan 🙂 Reitti takaisin Mustikkamaalle on sama kuin menomatkallakin. 
Pituutta reitille tulee n. 8km

EXTRA:

Kokeneille melojille voi hyvällä kelillä suositella reittiä Vallisaareen ja takaisin. Tämä reitti kulkee Kruunuvuoren siltatyömaan ali Kruunuvuorenrantaan, missä voi ihastella uuden asuinalueen kerrostaloja. Kruunuvuoren rannasta melotaan Vasikkasaaren rantaan, missä voi halutessaan pysähtyä katsomaan vanhoja öljysäiliöitä. Vasikkasaaresta matka jatkuu suoraan kohti Vallisaaren Torpedolahtea ja sen pienvenesatamaa. Tämän vesialueen ylitys on melko pitkä ja siinä kulkee useita veneväyliä. On siis hyvä idea meloa Vasikkasaaresta kohti Santahaminaa ja sitä kautta Vallisaareen.
Jos kuitenkin haluaa hieman haastetta, niin Vasikkasaaresta voi meloa myös suoraan Vallisaareen. Tämän vesialueen keskellä on pieni luoto ja merimerkki, joten Vasikkasaaren eteläkärjestä voi meloa tälle luodolle ja siitä jatkaa suoraan Vallisaaren Torpedolahdelle. Pienvenesataman läheisyydessä on veneenlaskupaikka, missä on helppo rantautua. Vallisaaressa on kahviloita, vanhoja sotilasrakennelmia ja eteläpuolen kalliolta on huikeat näkymät Suomenlahdelle.
Reitti takaisin Mustikkamaalle on sama kuin meno.
Pituutta reitille tulee 15-16km.
- Joona
Kajakkimelonnasta tietämätön saattaa luulla, että kädet tekevät meloessa kovimman työn, mutta tosiasiassa voima lähtee koko vartalosta. Kokonaisvaltaisen kuormituksen vuoksi melojan olisi hyvä muistaa monipuolinen kehonhuolto. Pelkkä käsien lämmittely ennen pitkää melontaretkeä ei siis ole paras tapa ehkäistä kipua ja vammoja. Laguunin kokenut melontamestari Ulla kertoo omat vinkkinsä, kuinka huoltaa kehoa niin, että melonta sujuu ja kroppa kestää.

Ennen melontakauden aloitusta

on hyvä pitää huolta keskivartalon lihaksista esimerkiksi erilaisia kiertoliikkeitä tekemällä. Matalatempoisessa merimelonnassa kehosta haetaan räjähtävän voiman sijasta kestävyyttä, joten keskivartalon lihasten vahvistamiseksi voi tehdä pitkiä monipuolisia liikesarjoja. Parhaimmillaan oikealla tekniikalla meloessa käytetään voimaa jaloista asti. Käsien tehtävä melonnassa on suurimmilta osin melan piteleminen. Hartioiden ja ranteiden vahvistaminen ennen kauden aloitusta voi lisätä ensimmäisten melontojen nautintoa. Nämä vinkit on hyvä muistaa esimerkiksi talvella, kun melomaan ei pääse. Kun kroppaa hoitaa ja vahvistaa ympäri vuoden, melonnasta pystyy nauttimaan kesällä enemmän.

Ennen melontaretkelle lähtemistä

on suositeltavaa lämmitellä keho kunnolla. Kajakissa istuminen voi tuntua etenkin pitkän tauon, kuten talven jälkeen kummalliselta. Melonta-asento jäykistää monella melojalla jalkoja, joten ennen kajakkiin asettumista kannattaa lämmitellä hyvin alaraajat sekä pakarat. Pyörittele myös kädet ja ranteet lämpimiksi ennen vesille lähtöä. Jos harrastat melontaa säännöllisesti, voit lämmittelyllä ja oikeanlaisella melontatekniikalla ehkäistä erilaisten melojille tyypillisten kroonisten vammojen syntymistä.

Melontaretken jälkeen

on myös hyvä muistaa vielä kehonhuolto! Venyttele koko keho ennen kotisohvalle lösähtämistä. Kiinnitä huomiota erityisesti lonkankoukistajiin, alaselkään, hartioihin ja rintalihaksiin. Tehtyäsi melontalenkin olet toistanut saman liikkeen satoja kertoja ja keho kiittää kun annat sille huomiota vielä kajakista noustuasi. Lisää vinkkejä melontaan ja oikeanlaisiin tekniikkoihin saat Laguunin melontakursseilta Keiliksessä, Hietsussa ja Mustikkamaalla. 
Elokuussa Keiliksessä päästään taas kokemaan kisahuumaa! 18.-20.8. järjestetään useita vesiurheilulajeja yhdistävä Laguuni Games ja viikonlopun aikana nähdään huikeita suorituksia wakeboardingin, SUPin sekä melonnan parissa. ⁠ Wake Battlessa Euroopan kovimmat wakeboardaajat skabaavat suomalaisia huippuja vastaan. Kisassa on jaossa yhteensä 3 000 euron palkintopotti. Ilmoittautuminen kisoihin on nyt auki Laguunin sivuilla! SUP-lautailun SM-kisoissa selvitetään Suomen parhaimmat suppaajat! Ilmoittautuminen kisoihin avataan lähiaikoina. Kisojen aikataulut löydät jo nettisivuiltamme. Lisäksi viikonloppuna nähdään leikkimielinen kisa Lauttasaaren Kierros, johon kaikki halukkaat voivat osallistua! Nimensä mukaisesti kilpailussa kierretään Lauttasaari ja tämä tapahtuu meloen. Nopeimmat palkitaan Laguuni -aiheisin palkinnoin. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu nettisivujen kautta. Lisää tietoa tapahtumasta sekä ilmoittautumiset löydät täältä.
Mitä enemmän liikkuu, sitä suuremmaksi kehonhuollon merkitys kasvaa. Hyvin huollettu keho suojaa loukkaantumisilta ja auttaa suoriutumaan paremmin itselle rakkaiden harrastusten parissa. Millaista kehonhuoltoa vaatii wakeboarding?  Laguunin oma wake-taituri Teemu kertoo, miten hän varmistaa maalla, että hommat sujuvat laudan kanssa vedessä mahdollisimman hyvin.

Ennen wakea ja waken jälkeen: 

Ennen wakea varaan itselleni noin 45 minuuttia aikaa venytellä ja lämmitellä. Lyhyen staattisen venyttelyn  jälkeen lämmittelen kropan tekemällä esimerkiksi askelkyykkyjä, lantion kiertoja, roikkumista sekä kuminauhaliikkeitä käsille ja olkapäille. Näin varmistan, että kroppa on valmis vesille. Waken jälkeen saatan käydä saunassa ja uimassa. Saunan yhteydessä venyttely tekee terää. 

Muut harrastukset: 

Waken lisäksi käyn kiipeilemässä ja salilla. Kesäisin harrastan myös maantiepyöräilyä. Kiipeily on hyvä tukilaji wakelle koska se kehittää samoja lihaksia mitä wakessa käytetään. Pyöräily taas vahvistaa polvia. Polvien kunto on tärkeä tekijä wakessa, sillä polvet saavat paljon iskuja, kun alastulo on lähes aina tasainen. Salitreenillä pidän huolen yleisestä lihaskunnosta, sillä hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan ja pienentää loukkaantumisriskiä.

Wakeen valmistautuminen talvella: 

Talvella käyn muutaman kerran viikossa kiipeilemässä ja 4 kertaa salilla treenaamassa. Salilla treenit koostuvat voimatreeneistä ja yhden treenipäivän viikosta olen pyhittänyt räjähtävälle voimalle sekä erilaisille hypyille. Tällä tavalla kroppa pysyy koko vuoden valmiina alastuloihin ja waken alottaminen kauden alussa tuntuu vähän kevyemmältä.

Lisävinkki: 

Suosittelen hyödyntämään puhelimen kameraa uusien asioiden harjoittelussa! Minulla on jalusta mihin saan puhelimeni kiinni ja laitan sen kuvaamaan sitä obstaakkelia mitä haluan harjoitella. Käyn aina välillä katsomassa puhelimelta mitä teen väärin ja miltä suoritukseni näyttää, sillä vedessä on vaikea itse arvioida mitä pitää tehdä eri tavalla. Lisää Teemun vinkkejä voi kuulla Keiliksen laiturilla sekä erityisesti Wakesessareilla 26. elokuuta.
Kiinnostaako sinua monipuoliset asiakaspalvelu- ja ohjaustehtävät vesilajien parissa?  Lue lisää...
Polestar Plogging on alkanut! Itämeren siivoustalkoot jatkuvat kesällä 2023 ja tänä vuonna Polestar Ploggingiin voi osallistua Keiliksen lisäksi myös Mustikkamaalta! Varauskalenterista (klik) pääset varaamaan itsellesi Polestar 2 -auton kokoontaittuvan kajakin kera. Sähkökäyttöisen auton sekä pieneen tilaan mahtuvan kajakin avulla innokkaat Itämeren siivoajat pääsevät melomaan myös syrjäisempiin spotteihin. Näin saamme siivottua Itämerta entistäkin laajemmalta alueelta! Tänä kesänä tavoitteemme on 1 000 tuntia Polestar Ploggingia. Tavoitteeseen pääseminen onnistuu ainoastaan yhteisvoimin. Varaa siis välineet käyttöösi ja tule mukaan tekemään hyvää yhdessä 💙 Lue lisää Itämeri ja Polestar Ploggingista osoitteesta itameri.info.