Vauhdikkaaseen wakeboardingiin kuuluu olennaisesti uuden oppiminen, itsensä haastaminen ja näyttävät temput. Tsekkaa alta trickit, jotka aloittelevan lautailijan kannattaa ensimmäisenä ottaa haltuun.
1. Hyppyristä hyppääminen
Aluksi kannattaa harjoitella hyppäämään hyppyristä, jota voi lähestyä takakantilla – oikea jalka edellä ajavien kannattaa siis keskittyä oikealla oleviin hyppyreihin, vasen jalka edellä ajavien vasemmanpuoleisiin.
Kaapelilta kaarretaan hyppyrin keskiosaa kohti kevyellä kantilla ja hyvissä ajoin. Hyppyrille mentäessä rinta on varpaiden päällä ja paino tasaisesti molemmilla jaloilla. Kantapäät pidetään kevyinä ja painoa pistetään hieman päkiöille.
Kapulan on hyvä olla vähintään kyynärvarren etäisyydellä kropasta. Kapulasta voi pitää kiinni kaksin käsin hyppyrille tultaessa, mutta ilmassa takakäsi kannattaa irroittaa tasapainottamaan liikettä rinnan kohdalle kasvojen alle.
Hyppyristä ei tarvitse ponnistaa ollenkaan, vaan sen läpi voi liukua samalla polvista joustaen. Alastulossa paino pidetään päkiöillä. Kun temppu alkaa sujua, voi hyppyrillä alkaa myös ponnistaa.
2. Obstaakkelilla ajo
Aloittelevan wakeboardaajan kannattaa valita mahdollisimman matala, leveä ja yksinkertainen obstaakkeli. Easy-kaapelilla ensikertalaisen valinta on valkoiset pressit, Pro-kaapelilla taas oikeassa takakulmassa oleva punainen obstaakkeli. Näihin voi ajaa suoraa, eikä niiden päälle tarvitse hypätä.
Obstaakkelia lähestytään kevyellä kantilla. Rinta on tässäkin tempussa varpaiden päällä ja painopiste päkiöillä. Paino pidetään tasaisesti molemmilla jaloilla.
Tasapaino pysyy obstaakkelin päällä paremmin, kun kapula on yhdessä kädessä ja toinen käsi tasapainottaa menoa vapaana kasvojen alla. Useimmiten kiinni pidetään etukädellä. Käden voi irroittaa kapulasta jo vedessä ennen obstaakkelia.
3. Grab eli gräbi
Kun hyppyristä hyppääminen yhdellä kädellä sujuu sulavasti, voi hommaan tuoda haastetta erilaisilla grabeilla. Grab tai gräbi tarkoittaa liikettä, jossa laudasta tartutaan kiinni kädellä.
Helpoin tapa on tarttua takakädellä kiinni laudan etuosasta varpaiden välistä. Tämä tapahtuu ilmassa siten, että polvia koukistetaan ja käsi suoristetaan etukanttia kohti. Trickiä voi harjoitella aluksi niin, että lautaa ainoastaan hipaisee hypyn aikana. Kun temppu tuntuu varmemmalta, voi grabin pituutta lisätä.
Muita helppoja gräbejä ovat tail grab, jossa tarrataan kiinni laudan päästä sekä gräbi, jossa käsi laitetaan kantapäiden väliin takakanttiin.
4. Ollie
Ollie on suora hyppy vedestä ilmaan. Jalat ovat hiema koukussa ja rinta varpaiden päällä. Katse kannattaa pitää edessä noin viiden metrin päässä. Kiintopisteeksi voi valita vaikka pienen aallon, jonka yli kuvittelee hyppäävänsä.
Kapula pidetään etukädessä ja takakäsi tasapainottaa temppua tuttuun tapaan kasvojen alla. Ilmaan ei hypätä tasajalkaa, vaan etujalka nousee ensin hieman, jonka jälkeen takajalka ponnistaa laudan ylös vedestä.
Tässäkin tempussa kannattaa muistaa, että harjoitus tekee mestarin: ollie on onnistunut, vaikka lauta nousisi vedestä vain sentin. Hyppyä voi kehittää korkeammaksi, kun tempun tekemisessä harjaantuu.
5. Switch
Wakeboardingissa on kaksi puolta – normaali- ja switch-puoli. Kun kaapelilla handlaa molemmat, on myös mahdollisten temppujen kirjo laajempi. Switch-puoli tarkoittaa käytännössä sitä, että vedessä edetään heikompi jalka edellä. Se saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta tekemällä ja toistamalla “väärinpäin” ajamisessa harjaantuu.
Switchillä ajamista voi harjoitella lähtemällä vesilähdöstä väärä jalka edellä. Toinen vaihtoehto on kääntää lauta pinnan päällä. Tällöin painoa laitetaan aavistuksen verran kantapäille, kapula viedään etukyljeltä takakyljelle ja lauta käännetään liikkeen mukana.
Etukäden voi irroittaa tasapainottamaan temppua jo alussa. Sillä voi ottaa kapulasta kiinni uudestaan vasta, kun kapula on viety toiselle kyljelle ja lauta käännetty: samalla aluksi etukätenä ollut käsi muuttuu takakädeksi.