Flyboarding eli suihkulautailu tarjoaa uudenlaisia elämyksiä esimerkiksi polttarisankarille tai synttäreitä viettävälle. Jalkoihin kiinnitettävä suihkulauta saa voimansa vedenpaineesta, jota vesijetti tuottaa. Parhaimmillaan lennosta voi nauttia jopa 15 metrin korkeudessa. Lajia harkitsevan kannattaa napata alta talteen tärpit ennen vesille menoa.

Jalat jämäkkänä nousussa

Aluksi lauta painetaan vedessä kehon alle ja sen päälle noustaan seisomaan. Vedestä noustaan jalat jämäkkänä ja polvet ojennuksessa.  Nilkat ovat normaalissa seisoma-asennossa – aivan kuin suihkulautailija seisoisi meren pohjaa vasten.

Jetin kyydissä istuva operaattori lataa tässä vaiheessa painetta letkuun, ja paineen avulla suihkulautailija alkaa nousta ylöspäin. Polvien ojennus kannattaa rentouttaa heti vedenpinnan yläpuolelle nousun jälkeen, jotta laudan ohjaaminen sujuu sulavammin. Tasapainon säilyttäminen liikkeessä on helpompaa, joten liikkumaan kannattaa lähteä saman tien, kun lauta nousee veden päälle.

Suihkulautaa ohjataan painoa siirtelemällä

Suihkulaudan ohjaaminen tapahtuu jalkateriä kallistelemalla: kun varpaita painaa alaspäin lähtee lauta liikkumaan eteenpäin ja varpaita nostamalla kulkusuunta muuttuu puolestaan peruuttamiseksi. Lauta kääntyy oikealle, kun painon siirtää oikealle jalalle – ja sama toimii tietty toisinpäin.

Ohjatustuntuman hakeminen on hyvä aloittaa painoa siirtelemällä. Jalat kannattaa pitää rentoina, sillä jalat ojennettuna tasapainottelu on haastavampaa. Hyvä ryhti auttaa tasapainon etsimisessä, ja tuen hakeminen ilmasta käsiä kohottamalla saattaa helpottaa alussa pystyssä pysymistä. Käsien kannattaa kuitenkin antaa mahdollisimman nopeasti elää omaa elämäänsä, jotta tasapainottelusta tulee luontevaa.

Laguunilla suihkulautailua voi testata kuka tahansa uimataitoinen ja peruskuntoinen. Mukaan tarvitsee vain uikkarit ja innokkaan mielen. Varaa suihkulautailuvuoro varauskalenterista tai soittamalla puh, 02 9170 0353.