Kesä on aivan nurkan takana ja se tarkoittaa Laguunin melontakauden käynnistymistä. Katso tästä Laguunin koko kesän 2024 melontatarjonta!

Laguunin melontakesä 2024 pitää sisällään peruskursseja kaiken tasoisille harrastajille sekä melontaretkiä vaihtelevilla teemoilla ja maisemilla. Voit tunnelmoida kajakissa kuutamon valossa tai tutustua maailmankaikkeuden ihmeisiin melontaretkellä professori Esko Valtaojan kanssa.

Tänä kesänä olemme lisänneet valikoimaamme myös melonnan kaverikortin, jonka voit jakaa yhdessä yhden tai useamman kaverin kanssa ja suunnata yhdessä nauttimaan merimaisemista!

Meille Laguunilla on tärkeää tarjota jokaiselle innostava harrastusympäristö sekä auttaa löytämään yhteisö harrastuksen parista.

Laguunin uudessa WhatsApp -yhteisössä fiilistellään vapaamuotoisesti tulevia seikkailuja, ajankohtaisista asioita ja jaetaan tunnelmia. Mukaan ovat tervetulleita kaikki melonnasta kiinnostuneet. Liity mukaan tästä!

Lue alta mitä kaikkea Laguunin melontakesä 2024 pitää sisällään!

Melontaretket

Laguuni järjestää läpi kesän tunnelmallisia melontaretkiä vaihtuvilla teemoilla! Lähde ammattitaitoisten ohjaajiemme kanssa nauttimaan luonnosta merimaisemissa, ihailemaan kuutamoa tai yhdistä melominen ja maailmankaikkeuden salat, teemaretkellä professori Esko Valtaojan seurassa!

Melontakauden avausretki

Lähde tervehtimään merta talven jälkeen!

Laguunin melontakesä startataan lauantaina 4.5.24 klo 12:00-15:00 Keilaniemessä. Kolme tuntia kestävällä retkellä melotaan lähisaaristossa leppoisaan tahtiin ohjaajiemme Ullan ja Falconin kanssa. Retken aikana pysähdytään nauttimaan omia eväitä saareen ja keitetään kauden ekat pannukahvit ja teet!

Lue lisää täältä!

Kuutamomelonta

Saaristossa vallitsee taianomainen tunnelma kuunvalossa!

Kuutamomelonta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ihastella pimenevää iltaa Espoon saaristossa, ammattitaitoisen ohjaajamme opastuksella. Neljän tunnin reissulla rantaudutaan saareen grillaamaan omia eväitä ja tunnelmoimaan iltanuotion äärellä. Kuutamomelonta järjestetään useampana ajankohtana kesällä 2024. Suosittelemme, että olet kokeillut melomista ainakin kerran ennen retkelle osallistumista.

Lue lisää täältä!

Esko Valtaoja melontaretket

Yhdistä melonta ja maailmankaikkeuden salat!

24. elokuuta järjestämme kaksi neljä tuntista teemaretkeä arvostetun avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan kanssa. Retkillä pysähdytään pohtimaan maailman ihmeellisyyttä ja maadoitutaan keskusteluun luonnon rauhassa. 

Kaunis ihminen, kaunis maailma. Tällä päiväretkellä suunnataan Mustikkamaalta kohti itäistä Helsinkiä ja Lammassaarta rauhallisella melontatahdilla. Retken aikana rantaudutaan Lammassaareen n. 1,5 tunnin tauolle, jonka aikana rentoudutaan kuuntelemaan ja keskustelemaan maailman ihmeistä ja nautitaan eväitä.

Maailmankaikkeus. Tämä myöhäisempi retki suuntaa Keilaniemestä Espoon saaristoon, jossa nautitaan auringonlaskusta ja kuullaan maailmankaikkeuden ihmeistä, kaukaisista tähtijärjestelmistä ja universumin syntymästä. Illan hämärtyessä rantaudutaan rauhalliselle saarelle ja annetaan Esko Valtaojan tarinoiden kuljettaa meidät maailmankaikkeuden saloihin.

Lue lisää Esko Valtaoja retkistä täältä!

Melontakurssit

Laguuni tarjoaa tänäkin kesänä monipuolisen tarjonnan melontakursseja kaiken tasoisille harrastajille!

Laguunilla voit suorittaa joko yksittäisiä melontakursseja tai käydä alkeiskurssikokonaisuuden, jonka suoritettuasi olet virallisesti Meloja 1 -tason meloja.

Lue lisää kesän 2024 kurssitarjonnasta ja tutustu kursseihin yksityiskohtaisemmin klikkaamalla kurssiotsikoita!

Meloja 1 kurssikokonaisuus

Onko suunnitelmissa uusi harrastus melonnan parissa tai unohtuneiden taitojen virkistys? Ota melonnan perusteet haltuun ammattitaitoisten ohjaajiemme kanssa!

Melonnan perusteet osa 1 & 2 ja Melonnan pelastautumiskurssi muodostavat Meloja 1 -kurssikokonaisuuden. Kurssit suoritettuasi saat todistuksen ja olet virallisesti Meloja 1 tason meloja!

Melonnan perusteet osa 1 kurssilla tutustutaan ohjaajien opastuksella lajin saloihin. Kurssilla käydään läpi melonnan perustekniikat ja nautitaan upeasta saaristoluonnosta.

Kun ensimmäinen osa on suoritettu, voit siirtyä Melonnan perusteet osa 2 kurssille, joka kehittää taitojasi seuraavalle tasolle. Kurssilla syvennetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan uusia tekniikoita.

Melonnan pelastautumiskurssilla puolestaan harjoitellaan toimimista kaatumistilanteissa. Aikaisempaa melontataustaa ei vaadita, mutta suosittelemme käymään ensin Melonnan perusteet osa 1 -kurssin!

Vaihtoehtoisesti voit käydä kymmenen tuntisen Meloja 1 peruskurssin, jossa opit tärkeimmät asiat tiiviissä paketissa!

Kurssit edistyneille

Meloja 1 -tason suoritettuasi voit osallistua Intermediate technique course for kayakers kurssille! Kolme tuntia kestävällä keskitason tekniikkakurssilla opit edistyneempiä tekniikoita merikajakointiin ja parannat myös aiempia taitojasi.

Tämän kurssin opetus on pääosassa englanniksi / The teaching will be mostly in english!