Hektisen arjen keskellä on valitettavan yleistä joustaa ensimmäisenä omasta hyvinvoinnistaan. Laguunissa hyvinvoinnin teema korostuu työkiireessä kesäisin, jolloin kiinnitämme erityistä huomiota tekijöidemme jaksamiseen. Etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia työkaluja hyvinvoinnin seuraamiseen ja ennen kaikkea ennaltaehkäisevään tekemiseen. Uusin löytömme on  Lounalabin laboratoriotutkimukset, jotka antavat muiden toimenpiteiden pohjaksi kattavan katsauksen terveysarvoihin. Meidän toimitusjohtaja Juuso, Henkilöstövastaava Tiia sekä toimipaikkavastaava ja melonta/SUP-ohjaaja Ulla kertovat tästä omia havaintojaan alla. 


Juuson hektisessä arjessa yhdistyvät vauhdikas työ, lapsiperheen arki sekä vapaa-ajan urheiluharrastukset.
Juuso valitsi Lounalabin Mieskuntoarvot Laaja -testipaketin, joka kertoo kattavasti erityisesti miehen elimistölle ja hyvinvoinnille tärkeistä arvoista. Paketti antaa tietoa esimerkiksi testosteronitasosta ja hormoneista, mutta myös mm. verensokerista ja kolesterolista. Laboratoriotestit valmistuivat saman päivän aikana ja paljastui, että kolesteroliarvot ovat viitearvojen ulkopuolella. Tuloksien yhteydessä on tulkintaohjeet sekä avattu mahdollisia syitä viitearvojen ulkopuolella oleville arvoille. Kohonneet arvot viittaavat ruokavalioon, missä kovien rasvojen käyttöön tulisi kiinnittää huomiota.“Tämä oli pysäyttävä herätys. Kiireisessä arjessa syöminen on kieltämättä epäsäännöllistä, eikä paranna se, että olen suklaan ystävä :). Tärkeää dataa omasta hyvinvoinnista. Seuraava seurantatesti luvassa kesän jälkeen..!”

Kasvissyöjän ja vegaanin terveysarvot -testipaketti puolestaan kolahti Ullan kohdalla. Kasvisruokavaliota jo yli 10 vuotta noudattanut Ulla oli miettinyt ruokavalion vaikutusta erityisesti B-vitamiiniarvoihin ja raudan määrään. Testituloksistaselvisikin, että vaikka viitearvojen sisällä vielä mennään, ei ferritiinitason laskuun ole varaa. Kattava paketti antaa hyvän yleiskuvan juuri kasvisyöjälle ja testitulokset muistuttavat ruokavalion vaikutuksesta hyvinvointiin. Kasvisruokavaliossa rautaa voi saada syömällä monipuolisesti palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä. Kasvisperäinen rauta kuitenkin imeytyy kehoon heikommin kuin eläinperäinen, joten nyt sitä pinaattia poskeen!

Tiia valitsi testipaketiksi aktiivisen naisen terveysarvot, joka tarjoaa monipuolisen kuvan elimistön hyvinvoinnista ja tasapainosta. Liikunta on tärkeä osa Tiian elämää ja tästä  paketista selviää mm. kehon suoritus- ja palautumiskykyyn liittyviä arvoja. Arki on välillä todella hektistä ja tuntuu, että rauhoittumiseen ja palautumiseen tulee varattua monesti liian vähän aikaa. Testituloksista selvisi, että kaikki muut arvot on viitearvojen sisäpuolella, paitsi kokonaiskolesteroli oli hitusen viitearvojen yläpuolella (5,1). Mitään huolestuttavaa ei siis ilmennyt, mutta ruokavalioon voisi kiinnittää siis hiukan enemmän huomiota. Talvikaudella opiskelijaelämä Jyväskylässä oli helppo pitää säännöllisenä ja arkirytmi oli suhteellisen tasaista, jolloin myös ruokarytmi pysyi säännöllisenä ja ruoka oli monipuolista. Kesäkaudella työpäivät ja -ajat ovat puolestaan todella vaihtelevia ja usein tulee syötyä liikkeessä tai ulkona, jolloin helposti tulee tehtyä epäterveellisempiä valintoja. Ruokailu otetaan ehdottomasti suurennuslasin alle ja tähän kiinnitetään enemmän huomiota nyt kesän aikana! Mielenkiintoista nähdä, näkyykö arvoissa muutosta. 

Laguunin kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin ylläpitämisen yhtenä työkaluna on siis käytössä Lounalabin tarjoamat Laboratoriotestit. Tulokset kertovat monipuolisesti tietoa elimistön terveydellisestä tilasta. Laguunilla tämä näppärä palvelu toimii pohjana kuukausittaisille keskusteluille, joissa jokaisen jaksamista ja työn kuormaa käydään konkreettisesti läpi ja mietitään tekoja oman ja työkavereiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.  . Testiajat saa varattua verkon kautta ja laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Meidän kokemuksien pohjalta peukutamme oman hyvinvoinnin mittaamista! 

Laguunin asiakkaille -20% alennus, myös alennetuista hinnoista koodilla: LOUNA_LAGUUNI20