Meillä Laguunilla on etuoikeus harrastaa ja nauttia luonnosta Itämeren rannalla. Juuri sen vuoksi, meillä on myös velvollisuus suojella mertamme. Kesällä 2024 otamme uuden askeleen Itämeren suojelutyössä ja tarvitsemme juuri sinut avuksemme!

Syksyllä 2019 Laguunilaiset havahtuivat roskan määrään ympäröivässä saaristossa. Havahtumisen seurauksena sai alkunsa Suomen laajuinen hyväntekeväisyyshanke Itämeri Plogging, joka mahdollistaa Itämeren konkreettisen siivoustyön kajakkiretki kerrallaan.

Nyt viisi vuotta myöhemmin, kesällä 2024, viemme toimintamme Itämeren hyväksi uudelle tasolle lanseeraamalla Itämeri Plogging -yhdistyksen ja nimeämällä 5-10 Itämerilähettilästä.

Itämeri Plogging -yhdistyksen perimmäisenä tarkoituksena on herättää laajempaa keskustelua ympäristöstä, erityisesti Itämeren tilasta ja muuttaa ihmisten ympäristökäyttäytymistä konkreettisten tekojen kautta. Kuluneiden neljän kesän aikana, olemme onnistuneet yhdessä 8284 vapaaehtoisen voimin keräämään 8474 kg roskaa Itämerestä. Tulevana kesänä 2024 tavoitteenamme on saada täyteen huikeat 10 000 vapaaehtoista.

Emme kuitenkaan onnistu tässä yksin ja siksi haluamme nimittää 5–10 Itämerilähettilästä, jotka jakavat kanssamme rakkauden Itämerta ja luonnossa liikkumista kohtaan. Itämerilähettiläidemme kautta haluamme nostaa esiin kasvoja Itämeren hyväksi tehdyn työn takana ja innostaa yhä useampia vapaaehtoisia mukaan.

Olisitko juuri sinä etsimämme Itämerilähettiläs?

Kuka voi olla Itämerilähettiläs?

Laguunin Itämerilähettilääsi voi hakea kuka vaan kenelle Itämeren suojeleminen ja luonnossa liikkuminen ovat lähellä sydäntä.

Mitä moninaisemman Itämerilähettiläsjoukon saamme kasaan, sitä parempi!

Mitä me Laguunilla toivomme Itämerilähettiläältä?

Toivomme, että olet valmis kertomaan itsestäsi ja kokemuksestasi Laguunin sosiaaliseen mediaan, tai omiin sosiaalisen median kanaviisi, ja näin ollen toimimaan sanansaattajana Itämeren suojelutyölle.

Mitä sinä, Itämerilähettiläänä, saat meiltä?

Edistääksemme Itämerilähettiläiden omistautuneisuutta ja mahdollisuuksia, tarjoamme jokaiselle valitsemallemme Itämerilähettiläälle koko kesäkaudeksi (touko-syyskuu) melontakausikortin, joka oikeuttaa tuomaan yhden kaverin mukaan jokaiselle siivousreissulle.

Kesän aikana järjestämme lähettiläillemme kaksi ohjattua melontaretkeä asiantuntevien melontaohjaajiemme kanssa.

Voit siis saada kesäksi uuden harrastuksen ystävän kanssa ja  ympärillesi yhteisön, joka on omistautunut Itämeren suojelemiselle.

Jos olet etsimämme innostava ja omistautunut Itämerilähettiläs, lähetä lyhyt, 1-3 minuutin esittelyvideo osoitteeseen itameri@laguuniin.fi ja tule mukaan luomaan unohtumattomia kokemuksia Itämerellä! Vastaa vapaamuotoisella videolla seuraaviin kysymyksiin:

Miksi olisit hyvä Itämerilähettiläs?

Miten innostaisit muita Itämeren suojeluun?

Jos tulet valituksi, mitä odotat kesältä 2024?

Haku päättyy 15.4.

Miksi Itämeri on meille tärkeä?

Me Laguunilla saamme nauttia Itämerestä ja kokea sen rannalla iloa ja elämyksiä. Siksi se on meille äärettömän tärkeä.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista ja herkimmistä meristä ja sen suurin ongelma on ravinteiden liiallisesta määrästä aiheutuva rehevöityminen. Rehevöitymisen lisäksi Itämeren luontoa uhkaavat muun muassa lisääntyvä meriliikenne öljy- ja kemikaalikuljetuksineen, mikromuovit ja roskaantuminen sekä haitalliset aineet ja ympäristömyrkyt.

Me ihmiset olemme suurin syypää Itämeren roskaantumiseen ja siksi juuri meidän tulisi kantaa vastuumme sen siivoamisesta.

Me Laguunilla olemme todistaneet, että yhdessä voimme tehdä muutoksen. Itämeri Plogging -hankkeen avulla voimme nostaa esille Itämeren huolestuttavaa tilaa ja muuttaa yksilötason toimintamalleja luonnossa. Luonnossa liikkuminen ja hyvän tekeminen lisäävät samalla kaikkien hyvinvointia.