“Mä haluun heti kausikortin!”, kuuluu vapaasukelluksen maailmanmestari Johanna Nordbladin ensifiilikset Wakeboardingin perusteet haltuun -kurssin jälkeen. Johanna osallistui kurssille siskonsa Elinan kanssa, eikä kummallakaan ollut kokemusta wakeilusta etukäteen.

Siskokset innostuivat wakeboardingista Helsingissä pidetyillä Venemessuilla. Meri merkitsee molemmille paljon, ja he halusivat löytää yhteisen harrastuksen, jonka parissa voi puuhata helposti vaikka joka päivä.

Uusia haasteita

Alkulämpöjen jälkeen kurssilla keskitytään treenaamaan muun muassa vesilähtöä eli sitä, miten vedestä noustaan pystyyn laudalle. Sen jälkeen harjoitellaan muita perusjuttuja – pystyssä pysymistä, laudan kääntämistä, käännöksiä vedessä ja hienosäätöä eteenpäin liikuttaessa. Välillä siskokset kaatuvat, mutta yrittävät sitkeästi uudelleen. Yrittämisen ja onnistumisen riemu näkyy heidän kasvoillaan. Juuri tästä lajissa on kyse.

“Lopuksi tein hyppylähdön ja käänsin laudan vedessä monta kertaa”, Johanna huudahtaa väsyneenä.

Jotain jokaiselle

Kurssi sopii Johannan mielestä kelle tahansa iästä riippumatta. Aiempaa vesiurheilutaustaa ei tarvita, ja asiantuntevien ohjaajien opastuksessa jokainen oppii varmasti askel askeleelta juuri omaan tahtiinsa, kuinka vesiurheilun riemuun pääsee parhaiten kiinni.

Vesileikkien lisäksi Laguunissa parasta on Johannan mielestä rentoutunut kesäfiilis.

“Semmoinen tulee silloin, kun lähtee lomalle. Täällä voi ottaa kahden tunnin miniloman ihan kodin vieressä, joka rentouttaa melkein kuin pitkä viikonloppu”, Johanna kuvailee.

WAKEBOARDINGIN PERUSTEET HALTUUN -KURSSI

Laguunilla järjestetään joka maanantai ja keskiviikko aamuisin ja iltapäivisin opastusta ensikertaisille. Mukaan tarvitset vain kokeilufiilistä, pyyhkeen, uimapuvun ja juomapullon – Laguunin ammattitaitoiset ohjaajat hoitavat loput. Kurssi tekee kokeilemisesta tai kokonaan uuden lajin aloittamisesta entistä helpompaa. Varaa itsellesi paikka kurssilta täällä.