Kerroimme aikaisemmin blogissamme Keiliksen melontareiteistä. Myös meidän Hietsun toimipisteeltä voi startata mahtavan melontakokemuksen kajakin kyydissä! Monipuoliset melontareitit houkuttelevat niin aloittelevaa melojaa kuin kokeneempaa konkaria. Tutustu alta meidän Hietsun melontareitteihin ja tsekkaa kartta reiteistä tästä tai blogin lopusta.

1. Mustasaaren reitti

Matkan pituus: 7,5 km

Melontamatkan kesto: 2h

Tämä ihana retki tarjoaa kauniita maisemia ja myös piknik-mahdollisuuden! Normaalisti saaressa on auki kahvila ja grillauskin onnistuu, mikäli nappaat omat nuotiopuut mukaan. Mustasaareen saa rantautua uimarannan vasempaan reunaan. Rantautumispaikka on merkitty kyltein!

2. Seurasaaren reitti – kaupunkilaisten kestosuosikki!

Matkan pituus: 7 km

Melontamatkan kesto: n. 2h

Seurasaaren edustalla vesistö on usein tyyni, koska saari sijaitsee suojassa sisälahdessa. Saaresta löytyy paljon palveluita, kuten kioskeja ja kahviloita! Seurasaaressa on myös kesäravintola ja useita kivoja uimarantoja sekä ulkoilumuseo. 

Retkellä Seurasaareen pääset ihastelemaan Töölön merellisiä rantoja ja voit pysähtyä kahville vaikkapa suloiseen Cafe Regattaan!

3. Lauttasaaren kierros – saarien ihastelua!

Matkan pituus: 12 km

Melontamatkan kesto: n. 3-4h

Lauttasaaren edustalla on useita kauniita pieniä saaria, joille voi pysähtyä esimerkiksi piknikille ystävän kanssa! Pohjoinen- ja Läntinen Käärmeluoto ovat kivoja paikkoja pitää taukoa Lauttasaaren kierroksella. Käärmeluodoilla on myös sallittua grillailla sekä telttailla.

Muista ottaa retkellä huomioon myös veneväylät, joten meriliikennesäännöt muistiin!

4. Jättikierros

Matkan pituus: 10 km

Melontamatkan kesto: 3h

Jättikierroksella pääset melomaan Helsingin saaristossa oikein olan takaa! Reitti kulkee Kaskisaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren rantojen kautta aina Seurasaaren ympäri. Jättikierroksella melot sisäsaariston vesillä rauhallisessa tunnelmassa. Retkeen kannattaa varata riittävästi aikaa ja voimia!

Nappaa kajakki meiltä!

Laguunissa voit osallistua opastetuille melontaretkille tai tulla hiomaan melontataidot minttiin meidän melontakursseille. Tarkemmat tiedot löydät täältä! Kajakin voi myös vuokrata juurikin omaan käyttöön vaikka kaverin kanssa ja lähteä ihastelemaan Helsinkiä mereltä käsin. Kajakin vuokraukseen pääset tästä!

Tervetuloa melomaan koko kesän täydeltä!