Laguunin Keilaniemen ja Hietaniemen toimipisteiden lähisaaret tarjoavat hulppeita maisemia melontaretkille. Meidän kartasta pääset tutustumaan Keilaniemen kauniin saariston parhaimpiin melontareitteihin, ja hei melontareitille voi myös lähteä suppilaudan kyydissä!

Muista nämä kun valitset reittiä!

Kun lähtee valitsemaan kesäpäivän melontareittiä, on tärkeää ottaa huomioon tuulen voimakkuus ja sen suunta. Kartalta kannattaa katsoa etukäteen reitin tuulensuojassa olevat pätkät ja levähdyspaikat. Lisätietoa reiteistä ja saarista saat klikkaamalla karttaan merkittyjä kohtia.

Kartan ja Espoon melontareitit löydät täältä. Näet kartasta myös näppärästi reittien lisäksi Laguunin lähialueen veneväylät, jotka tulee ylittää nopeasti ja muuta vesiliikennettä väistäen. Veneväylän mukaisesti meloessa on kajakoitava väylän ulkopuolella, koska kajakki näkyy muille merenkävijöille heikosti.

Reitti 1: Käärmeluotojen kierto

Tällä reitillä pääset fiilistelemään luonnonläheisiä maisemia. Käärmeluotojen kierto on pituudeltaan noin kahdeksan kilometriä ja sen melominen kestää kahdesta kolmeen tuntiin. Reitin varrella sijaitsevat virkistyssaaret Pohjoinen Käärmeluoto ja Läntinen Käärmeluoto, joille rantautuminen kajakilla on simppeliä. 

Läntiseltä Käärmeluodolta löytyy lisäksi grillauspaikka, jonne kannattaa ottaa omat puut mukaan tulentekoa varten. Melontamatkalla kannattaa huomioida Niittysaaren ja Pienen Niittysaaren välikkö, jossa melontareitti on melko matala. Ota huomioon myös, että Käärmeluotojen kiertoreitti on hieman tuulenherkkää aluetta.

Kuva 1: Käärmeluoto

Reitti 2: Mustasaaren kierto

Melontamatka Mustasaaren ympäri on useimmiten tuulelta suojassa eikä yksinkertaiselta reitiltä eksy helposti. Reitti on reilun kuuden kilometrin pituinen ja sen kajakoimiseen kuluu ilman pysähdyksiä noin kaksi tuntia. Mustasaari on auki vierailijoille kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin saakka. Saaresta löytyy kesän ajan kiva kesäkahvila!

Kuva 2: Mustasaari

Reitti 3: Lehtisaaren kierto

Lehtisaaren kierrosta kertyy matkaa kuusi kilometriä, joten reitin melomiseen menee pari tuntia. Melontamatkaa voi pidentää kiertämällä reitin varrella sijaitsevia saaria. Lehtisaari on asuinsaari, joten matkan varrelle jäävät saaret tarjoavat mukavammat mahdollisuudet rantautumiselle.

Reitti 4: Lehtisaaren kierto – pidempi reitti

Pidempi Lehtisaaren kierto on kymmenen kilometrin mittainen. Melontareitin kajakointi kestää kolmesta neljään tuntia. Matkalla Lehtisaareen kierretään Kuusisaari, Kaskisaari ja Mustasaari!

Reitti 5: Varsasaaren kierto

Tämä upea reitti kestää kahdesta kolmeen tuntiin. Reilun kahdeksan kilometrin reitin varrelle osuvat virkistyssaaret Tviljälp ja Varsasaari. Kajakilla kannattaa rantautua Varsasaaren pohjoispuolelle. Katsothan ettet rantaudu kenenkään pihaan etkä uimarannalle. Saarella on kesämökkejä, mutta yleisesti se on virkistyskäytössä. Saaren polkuja pitkin ympäristöön pääsee tutustumaan näppärästi. Saaressa on myös sauna, josta lisätiedot löydät täältä!

Vuokraa itsellesi kajakki ja lähde viettämään kesäpäivää vesille! Reittejä voi myös suorittaa suppilaudan päällä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että monet reiteistä ovat suhteellisen pitkiä ja kajakilla melominen on hieman helpompaa.

Meiltä on myös saatavilla lisähintaan extratunteja kajakin vuokraukseen jos tuntuu, että melomisesta ei saa tarpeekseen. Henkilökunnalta voi myös kysyä yli 24h pidempiaikaisista vuokrista.

 

Tulevat retket

Kajakkeja voi vuokrata meiltä omaan käyttöön, mutta järjestämme myös Keiliksen ja Mustikkamaan toimipisteeltä lähteviä yhteisiä retkiä. Tutustu meidän kaikkiin kesän melontaretkiin täältä!

Kuva 3: Niittysaaret

Valitse reittisi ja vietä kesä vesillä!

Kuvat: Joona Forsgren