Laguuni Hietsu vuokraa kajakkeja ja SUP-lautoja, joilla pääset ihailemaan Helsingin saaristomaisemia mereltä käsin. Melonta on yksi rentouttavimmista tavoista liikkua luonnossa ja Hietsusta löytyy reittivaihtoehtoja moneen makuun ja tarpeeseen. Voit lähteä Mustasaareen piknikille, tsekkailla Seurasaarta uudesta näkökulmasta tai lähteä kunnon kuntomelonnalle saaristojen ympäri. Alta löydät meidän kootut vinkit ja kartan. Monilla melontaretkillä on grillaus- ja nuotiomahdollisuudet, innokkaimmille tulimestareille suosittelemme omia nuotiopuita mukaan!

1. Mustasaaren reitti 

Matkan pituus: 7,5 km
Melontamatkan kesto: 2h 

Mustasaari sijaitsee Kaskisaaren kyljessä ja se on erinomainen piknik-paikka. Melontaretkelle kannattaa varata eväitä mukaan. Normaalisti saaressa ovat auki kahvila, WC:t ja grillauskin onnistuu, mikäli ottaa omat nuotiopuut mukaan. 

Mustasaareen saa rantautua uimarannan vasempaan reunaan. Uimaranta sijaistsee saaren eteläosassa. Rantautumispaikka on merkitty kyltein. Otathan huomioon ettei muualle saareen saa rantautua. 

 

2. Seurasaaren reitti

Matkan pituus: 7 km
Melontamatkan kesto: n. 2h

Seurasaari on kaupunkilaisten kestosuosikki. Seurasaaren edustalla vesistö on usein tyyni, koska saari  sijaitsee suojassa sisälahdessa. Saaresta löytyy paljon palveluita, kuten kioskeja ja kahviloita. Seurasaaressa on myös kesäravintola ja useita kivoja uimarantoja sekä ulkoilumuseo. Saareen saa rantautua, mutta kyltein kielletylle alueelle rantautumista tulee välttää. Niitä ovat esimerkiksi varikkoalue ja nudistiranta. 

Seurasaaren lenkillä pääset ihastelemaan Töölön merellisiä rantoja ja Hietanniemen uimarantaa. Voit pysähtyä kahville vaikkapa suloiseen Cafe Regattaan.

 

3. Lauttasaaren kierros

Matkan pituus: 12 km
Melontamatkan kesto: n. 3-4h

Lauttasaaren kierroksella pääset katselemaan saaren rantoja uudesta perspektiivistä. Lauttasaaren edustalla on useita pieniä saaria, joille voi pysähtyä piknikille ja Lauttasaaren rannoilta löytyy paljon palveluita, ravintoloita ja kahviloita. 

Pohjoinen- ja Läntinen Käärmeluoto ovat nastoja paikkoja pitää taukoa Lauttasaaren kierroksella. Molemmista saarista löytyy WC:t ja grillauspaikat. Omat nuotiopuut kannattaa ottaa mukaan. Käärmeluodoilla on myös sallittua telttailla. Pohjoiselle Käärmeluodolle on helpointa rantautua saaren eteläosasta. Läntiselle luodolle rantautuminen kannattaa tehdä saaren pohjoispäädystä.

Lauttasaaren reitillä melotaan lähellä veneväylää, joten meriliikennesäännöt kannattaa huomioida. Reitti on kaunis ja maisemien ihasteluun ja pysähdyksiin kannattaa varata aikaa. 

 

4. Jättikierros

Matkan pituus: 10 km
Melontamatkan kesto: 3h

Jättikierroksella pääset melomaan Helsingin saaristossa oikein olan takaa. Reitti kulkee Kaskisaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren rantojen kautta aina Seurasaaren ympäri. Jättikierroksella melot sisäsaariston vesillä rauhallisessa tunnelmassa. Matkan varrella voit pysähtyä vaikka Cafe Regatan legedaarisilla korvapuustikahveilla. Jättikierros on nimensä mukaisesti pitkähkö melontamatka. Retkeen kannattaa varata riittävästi aikaa ja voimia.

 

LATAA TÄSTÄ TALTEEN KARTTA REITTEINEEN

 

Siinä meidän parhaat vinkit tältä erää! Muistattehan aina varata retkille säänmukaiset varusteet, hyvät eväät, riittävästi juomavettä ja hyvää seikkailumieltä. Meiltä saat lenkille mukaan myös kartan. Laguunilaiset vaalivat Itämerta ja sen luontoa, joten omat roskat otetaan tietty aina mukaan. Jos reitistä herää kysymyksiä, henksumme auttaa mielellään suunnittelussa. Vauhdikkaita vesiseikkailuja kaikille <3 Varaa kajakki ja nähdään Hietsussa!