Viime kesänä laiturilla mulle esitettiin kysymys siitä, kuinka kauan jaksaisin vetää wakea yhtäjaksoisesti. Tästä lähti kypsymään ajatus maailmanennätysyrityksestä, jossa tarkoituksena olisi pysyä laudalla 12 tuntia putkeen. Jonkun mielestä tämä idea saattoi kuulostaa pähkähullulta -etenkin, kun yhtälöön lisättiin kylmä toukokuun alku ja vastikään jäistä kuoriutunut meri. Liikaa kaapelin päässä ei keväällä siis kerennyt harjoittelemaan ennen ennätyspäivää, mutta fysiikkaa pystyi onneksi hiomaan kuntoon muun treenin avulla.

 

Ennätyksen tekemiseen ei riittänyt pelkkä fyysinen kunto. Jo valmistautumisen aikana tajusin, että laudan päälle tarvittaisiin myös mielenlujuutta. Siksi ennakkokeskustelut muiden harrastajien kanssa olivat merkittävässä roolissa. Yhteistyökumppanina Fortum oli ertiyisen motivoiva – he mahdollistivat koko ennätyksen striimaamisen ja ennen kaikkea jälleen aurinkoenergian, jolle kaapeli kulki koko ennätyksen ajan.

 

Suoritukseen lähdin hyvällä draivilla, mutta ongelmitta ei säästytty: neljän tunnin paikkeilla kapula lipsahti käsistä ja ajanotto nollattiin. Siinä hetkessä iski harmi kaatumiseen johtaneesta virheestä, mutta ennalta tehdyn päätöksen mukaisesti jatkoin matkaani heti, kellojen startatessa uudelleen nollasta. Ennätyshaave pysyi kirkkaana mielessä.

 

Kuuden ensimmäisen tunnin jälkeen kropassa alkoi painaa. Silloin taukoamaton huuto ja laiturilta huokuva positiivinen energia veivät eteenpäin. Vaikka kyse olikin yksilösuorituksesta, tämä oli oikeasti joukkuepeliä.

 

Fyysisen kunnon, järkkymättömän tavoitteen ja yhteishengen avulla kertaalleen nollatut kellot näyttivät aikaa 10h 15min ja maailmanennätys oli meidän! Laiturille noustessa olo oli euforinen: suoritus oli äärimmäisen raskas, mutta lopputulos pisti sanattomaksi. Oli todellakin kovan työn arvoista.

 

Mä lähdin tekemään tätä tempausta, koska mä haluan viedä eteenpäin sanomaa siitä, että wakeboardingin parissa on aina hauskaa. Mua kannustettiin koko 14 tunnin suorituksen ajan ja mä puolestani lupaan kannustaa teistä jokaista kesällä. Kiitos koko tiimi ja Fortum, jonka ansiosta Laguunin kaapelit rullaa aurinkoenergialla koko kesän!

 

Cheers,

Erkka