Viime vuonna keräsimme Itämerestä roskaa yli 1000 kg vain kolmen kajakin voimin. Roskan määrä oli pysäyttävä, mutta uskoa tulevaan vahvisti kaikkien siivoustalkoolaisten aktiivisuus ja yhteisöllisyys. Oli selvää, että yhdessä voidaan tehdä vielä paljon enemmän!

Itämerta siivotaan nyt ennennäkemättömässä mittakaavassa 

Kesällä 2021 Itämeri Plogging rantautuu ennennäkemättömän laajalle! Kokoamme yhteen lukuisat paikkakumppanit koko rannikon mitalta Helsingistä Ouluun asti ja lisäksi yhteisössä on mukana useita tukijoita. Tule mukaamme puhdistamaan Itämerta maksuttomilla Fortum siivouskajakeilla ja nauttimaan samalla meidän kaikkien yhteisestä etupihasta.

Itämeri on erityisen lähellä meidän laguunilaisten sydäntä, sillä pyöritämme vesiurheilukeskuksiemme toimintaa puhtaasti mereltä käsin. Tänä vuonna saimme huikean määrän yhteistyökumppaneita mukaan yhteisiin siivoustalkoisiin, jotta Itämeren puhdistaminen voi jatkua suuremmassa skaalassa pitkin Suomen rannikkoa. 

Tule mukaan jeesaamaan!

Ploggaamaan pääsee nyt Helsingistä Ouluun kahdeksassa eri toimipisteessä! Koko kesän ajan meiltä ja yhteistyökumppaneiltamme löytyy siivoustarvikkeilla varustettuja Itämeri-kajakkeja, jotka saat varattua ilmaiseksi omaan käyttöön. Kajakoinnin päätteeksi kaikki kerätyt roskat punnitaan, kirjataan ja kierrätetään.

Varaa näiltä toimipisteiltä maksuttomat Fortum Itämeri Plogging -kajakit siivousvälineineen:

Itämeri Plogging 2021 huipentuu John Nurmisen Itämeripäivään 26.8., jolloin lähdemme yhdessä sadan kajakin voimin merelle siivoamaan ja nauttimaan ulkoilun ilosta merellisissä maisemissa samanaikaisesti. Erillinen ilmoittautuminen yhteisölliseen päivään aukeaa elokuussa. 

Tule mukaan tekemään konkreettista hyvää Itämeren puolesta! Lisätietoa hankkeesta ja varaukset www.itameri.info