Koko kesän mittainen, Fortumin mahdollistama Itämeri Plogging -hanke huipentuu Itämeripäivään 27.8., jolloin yritetään rikkoa yhteisöllisen merisiivouksen maailmanennätys kajakeilla! Tempaukselle on tarvetta, sillä tämän kesän aikana plogging-kajakeilla on kerätty yhteensä jo yli 800 kg roskaa.

 

Tuu mukaan – muutamia vapaita paikkoja jäljellä

Itämeripäivänä meidän tavoite on saada mahdollisimman suuri määrä osallistujia siivoamaan merta ja saaristoa samanaikaisesti. Tempaus alkaa näyttävällä yhteislähdöllä kello 15, jolloin kajakit pistetään vesille ympäri Helsinkiä. 

Jos haluat mukaan Laguunin kautta, se onnistuu näin:

  1. Varaa ilmainen siivouskajakki tästä 
  2. Valitse lähtöpaikka: Natura Viva-melontakeskuksen piste Vuosaaressa tai Laguunin piste Espoon Keilaniemessä 
  3. Valitse reitin pituus: tarjolla 2 vaihtoehtoa!

 

Tempaus jatkuu aina klo 19 asti. Kun rantaudut, keräämäsi roskat punnitaan ja kierrätetään Fortumin toimesta. Kaikki osallistujat saavat kotiin mukaan #seariously-yllätyksen!

Mukaan ei kuitenkaan tarvitse tulla meidän kautta: voit osallistua omilla välineillä vaikka mökin rannasta, tai lähteä kävelylle saaristooon roskapussin kanssa. Omasta teostasi voit kertoa hashtagilla #itämeriplogging. Tärkeintä on auttamisen henki ja pienet, konkreettiset teot!

 

Miksi mukaan kannattaa tulla? 

Meidän rakasta Itämerta uhkaa nykyään rehevöitymisen lisäksi myös roskaantuminen. Parhaisiin lopputuloksin meren hyväksi me päästään yhdessä. Isolla porukalla me saadaan kerättyä konkreettisesti enemmän roskaa ja myös pidetään eniten ääntä.

Yhteisöllisen tekemisen lisäksi Itämeripäivän tempaus antaa mahdollisuuden nauttia saaristomaisemista vaikka perheen tai kavereiden kesken.

 

Varaa oma kajakki heti

Ilmaiset siivouskajakit on nyt varattavissa ja paikkoja on rajoitetusti. Klikkaa itsesi varaussivulle tästä ja tuu mukaan tekemään hyvää yhdessä! Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. 

 

Yhteistyöllä maailmanennätykseen

Päivä on mahdollinen kumppaneidemme ansiosta!  Itämeripäivän tempaus tehdään yhdessä John Nurmisen säätiön kanssa ja tapahtuman mahdollistaa Fortum Suomi. Menossa ovat mukana myös Oatly, Visit Espoo, Natura Viva, Helsingin Melojat ja Espoon Eskimot. Kiitos ja kumarrus kaikille kallisarvoisille kumppaneillemme <3

 

Lisätietoa kesän mittaisesta Itämeri-hankkeesta.