Kiinnostaako melontaretki yön yli? Lue Ullan reissusta ja suunnittele omasi!

Ainakin yksi yö kesässä on nukuttava riippumatossa – se on varma! 

Päätimme lähteä kahden kaverini kanssa toteuttamaan tätä kesäsuunnitelmaa yön yli kestävän melontaretken muodossa. Kohteeksi valikoitui seuraavan päivän aamuvuoron vuoksi Läntinen Käärmeluoto, sillä se sijaitsee näppärän lähellä Laguunia. 

Mukaan melontareissulle pakkasin riippumaton, makuualustan ja makuupussin. Lisäksi mukaan lähti kaasukeitin, lämmintä vaatetta, puukko, otsalamppu ja evästä. Ystäväni Laura puolestaan pakkasi kajakkiin teltan. Se toimisi hätämajoituksena myös minulle, jos yö kylmenisi liikaa. 

Runsas tavaramäärä ei haitannut, sillä kamojen kuljettaminen kajakissa on helppoa – siksi retkeilenkin yleensä meloen.

Kohteessa alle tunnissa

Melontamatka kohti Käärmeluotoja käynnistyi illalla viiden aikoihin. Retken ajaksi oli luvattu tarmokasta tuulta – jopa seitsemää metriä sekunnissa. Uskaltauduimme kuitenkin matkaan, sillä muutkin mimmit olivat meloneet aiemmin.

Mennessä melontareittimme kulki Mänty- ja Niittysaaren kautta. Saarten suojassa saimme levähtää tuulelta hetken. Matkan päätteeksi kiersimme vielä majapaikkamme meloen, koska kajakointi Laguunilta Käärmeluotoon oli kestänyt ainoastaan 45 minuuttia.

Leiri kallioisen saaren keskiosan suojaan

Rantauduimme Läntisen Käärmeluodon pohjoispuolen hiekkarannalle, sillä ranta on siellä mukavan matala. Paras paikka teltan pystyttämiseen löytyi kallioisen saaren keskiosista. Pistimme leirin pystyyn paikkaan, joka oli tarpeeksi lähellä pohjoispuolen rannan tulipaikkaa ja joka oli sopivan suojaisa riippumatossa nukkumista varten. 

Ilta kului leppoisasti kanttarellirisottoa kokkaillessa. Ruuan jälkeen napostelimme irtokarkkeja ja pelasimme Yatzya. Retkeilyssä parasta on normiarjesta irtaantuminen ja simppeli oleskelu. 

Napsimme toki välillä kuvia, mutta muuten pyrimme pitämään kännykät kiinni ja sometuksetkin hoidimme vasta reissun jälkeen mantereelta. Luonnonäänet, hyvä seura ja raitis ilma kun rentouttavat silloin ihan eri tavalla.

Tutkimusmatka viereiselle saarelle

Mieli kaipasi vielä illemmalla melomaan, joten päätimme auringonlaskun aikaan pistäytyä pienelle lenkille viereisen saaren ympäri. Rantauduimme Pohjoiselle Käärmeluodolle, koska halusin tsekata saaren tulipaikan. Saarelta löytyi lisäksi ulkohuussi, joten yöpyminen sielläkin onnistuisi näppärästi.

Tutkimusmatkalta palatessamme tuuli oli jo tyyntynyt melkoisesti ja tunnelma vesillä oli rauhallisempi kuin aamulla. Kotisaaressa siirsimme leiripaikkaamme vielä hieman suojaisempaan paikkaan ja päätimme porukalla, että vaahtokarkkien paistaminen saisi jäädä seuraavaan kertaan – riippumatto ja makuupussi houkuttelivat jo sen verran!

Kajakki yön yli Laguunilta

Rakastan riippumatossa nukkumista ja olisinkin voinut aamulla jäädä nukkumaan vielä toviksi. Hyppäsin kuitenkin kajakkiini puoli yhdeksän maissa ja suuntasin kohti Laguunia. Työmatka takaisin oli heittämällä kesän leppoisin!

Terkuin, Laguunin melontaohjaaja Ulla

P.s. Jos yö saarten suojassa houkuttelee, voi Laguunilta vuokrata kajakin myös pidemmäksi aikaa. Yksikön vuorokausihinta on 60 euroa ja kaksikko maksaa vuorovaudelta 105 euroa. Varauksen voi tehdä soittamalla Laguunille puh. 02 9170 0353 tai laittamalla meiliä osoitteeseen info@laguuniin.fi.