176 606 kierrosta kaapelilla, wakeboardaten maapallon ympäri tai melkein viideksi vuodeksi sähköt kolmen hengen kerrostalokotiin – niin paljon Laguunin laiturin aurinkopaneelit ovat tuottaneet energiaa heinäkuusta 2017 tähän päivään saakka.

Meri ja puhdas luonto merkitsevät meille laguunilaisille paljon. Ne tarjoavat paitsi puhtaan ja kauniin ympäristön myös mahdollisuuden harrastaa. Siksi suuri osa käyttämästämme sähköstä on tuotettu Fortumin Laguuniin toimittamalla aurinkosähköjärjestelmällä.

Kaapelit kiertävät auringon ansiosta

Laguunilla sijaitsee 20 aurinkopaneelia, jotka hyödyntävät auringosta saatavaa energiaa ympäri vuoden. Kauden ajan aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä pyöritetään kaapeleita ja täytetään osa infokontin sähköntarpeesta – kauden ulkopuolella ylijäämäsähkö ohjataan sähköverkkoon muiden käyttöön.

Laiturilla olevan akun ansiosta Suomen suven pilvisimpinäkin päivinä aurinkosähköä saadaan tarpeeksi kaapelia varten. Auringon paistaessa akku latautuu täyteen ja sen avulla kaapelit pyörivät ja wakettajat saavat vauhtinsa, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Aurinkopaneelit ja aurinkosähkö ovat meidän valinta, sillä paneelien tuottama energia on päästötöntä ja täysin uusiutuvaa: auringon säteily ei vähene, vaikka kaapelit pyörisivät sen voimalla yötä päivää. 

Ruokaa uusiutuvan energian voimin

Laguunin ravintola Blägän herkut valmistetaan nekin uusiutuvan ja päästöttömän energian voimin. Kun aurinkopaneelien tuottama sähkö ei riitä koko Laguunin tarpeisiin, täydentää Fortumilta hankittu sähkö lopun tarpeen. Fortumin tarjoama sähkö koostuu vesi-, tuuli-, aurinko- ja bioenergiasta. Sopimukseen kuuluu vielä tämän päälle lahjoitus Suomen luonnonvaraisten metsien suojelutyöhön. Käytännössä siis kaikki Laguunin käyttämä sähkö tuotetaan luontoa säästäen.

Luonto ja ympäristön kunnioittaminen onkin laguunilaisille ykkösjuttu ja meidän arvojen kulmakivi. Toiminnallamme me halutaan innostaa myös muita mukaan luontoa kunnioittavaan liiketoimintaan.