Wakeboarding eli vesilautailu on koukuttava laji, jossa pääsee kiitämään veden pinnalla! Laguunilla harrastuksen pääsee aloittamaan matalalla kynnyksellä ammattiohjaajien tukemana. Lue alta meidän Tiian vastaukset kysymyksiin wakesta. 👇 🏄‍♀️

Kenelle wakeboarding sopii?

Wake sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Tarvitset vain uimataidon ja innokkaan asenteen! Laguunilla wakeboarding-ratoja löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajille, ja kaapelia löytyy niin Hietsusta kuin Keiliksestä. Laguunilla valittavana on Easy-kaapeli, Pro-kaapeli ja lisäksi vielä Hietsun kaapeli. 

Haittaako, jos ei ole ennestään kokemusta lautailusta?

Ei haittaa ollenkaan! Lautailutaustasta on kuitenkin hyötyä, sillä se auttaa ymmärtämään, kuinka lauta käyttäytyy ja miten lautaa ohjataan painonsiirroilla. 

Ensimmäisellä kerralla keskitytään siihen, kumpi jalka edellä ajetaan. Käymme myös läpi tekniikka- ja turvallisuusohjeet, jonka jälkeen päästäänkin jo vesilähdön harjoitteluun, käännöksiin ja ehkä jo helpompien temppujen pariin.

Mikä on vinkkisi aloittelijoille?

Netistä löytyy paljon hyviä videoita, joissa kerrotaan vinkkejä waken tekniikan oppimiseen. Ennen ekaa kertaa voi olla hyvä idea katsoa videopätkä lajista, jotta tietää, miten kaapeli toimii ja mitä on luvassa. Tässä on meidän ohjeet waken ensikertalaisille.

Kuinka nopeasti waken oppii?

Laguunin lajipuitteet ovat todella aloittelijaystävälliset! Ensimmäisellä kerralla laudalla pääsee varmasti jo ylös ja oppii jo hiukan laudan käsittelyä. Monet ensikertalaiset onnistuvat myös käännöksessä jo ekalla kerralla. 

Ohjaaja tukee ja auttaa aina tarvittaessa. Meidän suositut aloittelijatunnit on hyvä tapa saada perusteellinen opastus waken pariin. Katso aloittelijatunnit tästä.

Onko Laguunilla paljon waken harrastajia?

Suurin osa harrastajista ovat satunnaisia ja ensikertalaisia! Kausikortit myydään kuitenkin meillä aina loppuun ja viime vuonna kausarilaisia oli noin 60. 

Kausarilaisista syntyy usein tiivis porukka, ja monet käyvät keskenään treenailemassa. Parasta onkin nähdä aina joka vuosi tuttuja kasvoja laiturilla. Meillä on myynnissä myös sarjakortteja, jolloin treenikerrat voi jakaa vaikka kaverin kanssa!

Miten lajipolun uudistus tukee harrastusta paremmin?

Lajipolun uudistus pyrkii antamaan harrastajalle selkeät stepit sekä systemaattisen kokonaiskuvan siihen, mikä olisi itselle seuraava kehitysaskel kun perusteet on hallussa. Tällä tavoin myös into ja motivaatio lajiin pysyy yllä, kun kannustamme oppimaan uutta ja jatkamaan harrastusta. Tutustu tästä lajipolkuun. 

Vähän kuin missä tahansa harjoittelussa tai treenaamisessa, ensin täytyy luoda pohja, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan!

Tutustu wakeboarding-tarjontaamme!