Mitä enemmän liikkuu, sitä suuremmaksi kehonhuollon merkitys kasvaa. Hyvin huollettu keho suojaa loukkaantumisilta ja auttaa suoriutumaan paremmin itselle rakkaiden harrastusten parissa. Millaista kehonhuoltoa vaatii wakeboarding?  Laguunin oma wake-taituri Teemu kertoo, miten hän varmistaa maalla, että hommat sujuvat laudan kanssa vedessä mahdollisimman hyvin.

Ennen wakea ja waken jälkeen: 

Ennen wakea varaan itselleni noin 45 minuuttia aikaa venytellä ja lämmitellä. Lyhyen staattisen venyttelyn  jälkeen lämmittelen kropan tekemällä esimerkiksi askelkyykkyjä, lantion kiertoja, roikkumista sekä kuminauhaliikkeitä käsille ja olkapäille. Näin varmistan, että kroppa on valmis vesille. Waken jälkeen saatan käydä saunassa ja uimassa. Saunan yhteydessä venyttely tekee terää. 

Muut harrastukset: 

Waken lisäksi käyn kiipeilemässä ja salilla. Kesäisin harrastan myös maantiepyöräilyä. Kiipeily on hyvä tukilaji wakelle koska se kehittää samoja lihaksia mitä wakessa käytetään. Pyöräily taas vahvistaa polvia. Polvien kunto on tärkeä tekijä wakessa, sillä polvet saavat paljon iskuja, kun alastulo on lähes aina tasainen. Salitreenillä pidän huolen yleisestä lihaskunnosta, sillä hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan ja pienentää loukkaantumisriskiä.

Wakeen valmistautuminen talvella: 

Talvella käyn muutaman kerran viikossa kiipeilemässä ja 4 kertaa salilla treenaamassa. Salilla treenit koostuvat voimatreeneistä ja yhden treenipäivän viikosta olen pyhittänyt räjähtävälle voimalle sekä erilaisille hypyille. Tällä tavalla kroppa pysyy koko vuoden valmiina alastuloihin ja waken alottaminen kauden alussa tuntuu vähän kevyemmältä.

Lisävinkki: 

Suosittelen hyödyntämään puhelimen kameraa uusien asioiden harjoittelussa! Minulla on jalusta mihin saan puhelimeni kiinni ja laitan sen kuvaamaan sitä obstaakkelia mitä haluan harjoitella. Käyn aina välillä katsomassa puhelimelta mitä teen väärin ja miltä suoritukseni näyttää, sillä vedessä on vaikea itse arvioida mitä pitää tehdä eri tavalla.

Lisää Teemun vinkkejä voi kuulla Keiliksen laiturilla sekä erityisesti Wakesessareilla 26. elokuuta.